İddia: MB Başkanı Hafize Gaye Erkan için 35 bin TL kira ödeniyor

İddia: MB Başkanı Hafize Gaye Erkan için 35 bin TL kira ödeniyor
"Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı" açıklaması yapan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan için aylık 35 bin lira kira ödendiği öne sürüldü.

Artı Gerçek - İstanbul’da ev kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkanı Gaye Erkan için kiralanan daireye, aidatla birlikte 49 bin TL ödendiği öne sürüldü.

Türkiye’de çok ciddi bir barınma krizi yaşanırken, Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” açıklaması yaptı. İstanbul’da ev kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan Merkez Bankası Başkanı Erkan, Ankara’da Beysu Konakları adlı sitede oturuyor. Erkan için kiralanan ve brüt 270 metrekare olan daireye Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin lira kira ödeniyor. KDV ve 7 bin liralık aidat ile birlikte aylık ödeme 49 bin lirayı buluyor. Erkan, bankanın “Başkanlık Lojmanı’’ olmasına rağmen; küçük çocuğu nedeniyle burayı uygun bulmayınca Beysu Konakları’ndan konut kiralandı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar