IMF: Türkiye ve Rusya yardım isteyen ülkeler arasında yok

IMF: Türkiye ve Rusya yardım isteyen ülkeler arasında yok
IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen, Türkiye ve Rusya'nın koronavirüs konusunda IMF'den yardım isteyen ülkeler arasında yer almadığını açıkladı.

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine karşı bazı önlem paketleri devreye sokan Türkiye'nin bu dönemde IMF'nin kapısını çalıp çalmayacağı merak konusu.

Koronavirüs salgınıyla birlikte küresel bir durgunluk dönemini işaret edilirken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, geçtiğimiz günlerde dünya genelinde 81 ülkenin IMF'den para yardımı istediğini ifade etmişti.

IMF Avrupa Direktörü Poul Thomsen de, Avrupa'nın büyük ekonomilerinin koronavirüs salgını nedeniyle kapatmalar sonucu yüzde 3 oranında GSYH düşüşü ile karşı karşıya kaldığını belirterek, söyledi. Thomsen, "Türkiye ve Rusya yardım isteyen ülkeler arasında değil" dedi.

Öte yandan, Thomsen, koronavirüs salgınına karşı güçlü bir bölgesel tepki için Euro Bölgesi'nin mali kurallarının gevşetilmesi gerektiğini ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile Avrupa İstikrar Mekanizması’ndan gelecek desteğin kritik olduğunu açıkladı.

Thomsen, IMF'nin web sitesinde yer alan blog yazısında, "Euro Bölgesi liderlerinin euroyu istikrara kavuşturmak için gerekenleri yapma konusundaki kararlılığı hafife alınmamalı" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar