IMF: Türkiye'yi desteklemeye yönelik görüşme yok

IMF: Türkiye'yi desteklemeye yönelik görüşme yok
IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye'deki reform programını desteklediklerini ve Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme olmadığını belirtti

Artı Gerçek - Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de önemli bir politika değişikliği gözlemlediklerini ifade etti. Bu değişiklikler arasında parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak için mali konsolidasyonun olduğunu belirtti.

Kammer, bu politika değişikliklerinin Türk ekonomisinde bazı başarılar getirdiğini vurgulayarak, dezenflasyon sürecinin ise uzun zaman alabileceğini dile getirdi. Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıkların azaldığını ifade etti.

REFORM PROGRAMI DESTEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini belirten Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğuna dikkat çektiğini ve bu programın yürütüleceğini aktardı.

Kammer, reform programının Türkiye'nin kırılganlığını azaltması, enflasyonu zamanla kalıcı bir şekilde düşürmesi ve yatırımlar için gerekli ortamı yaratması beklenildiğini belirtti. Böylece Türkiye'nin büyüme modelinde bir değişiklik ve büyümenin yeniden dengelenmesi sağlanacağını söyledi.

Yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığı ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediği sorusuna ise Kammer, öncelikle mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye'ye bu programı tavsiye ettiklerini belirtti. Kammer, şu an için Türkiye ile IMF'nin ekonomi ekibinin desteği dahilinde herhangi bir program için görüşme olmadığını ifade etti. (AA)

Öne Çıkanlar