İtalya borç kapatmak için tarihi binaları satıyor

İtalya borç kapatmak için tarihi binaları satıyor
Ekonomik sorunları aşamayan İtalya, Rönesans dönemi yapılarını satma kararı aldı.

Avrupa'nın en sorunlu gelişmiş ekonomileri arasında gösterilen İtalya 2.3 trilyon euroluk kamu borcunu ödeyebilmek için ülkedeki tarihi binaları satmaya hazırlanıyor.

Financial Times'ın haberine göre eski garnizon binaları, manastırlar ve deniz fenerleri dahil hükümetin özelleştirme listesinde.

Venedik'teki San Salvador sarayından Viterbo'daki Civitella Cesi Kalesi'ne kadar Rönesans dönemine dahil yapılar da satılacak.

Capo Trionto deniz feneri satış listesinde


Önümüzdeki üç yıl içinde İtalyan hükümetinin 1.2 milyar euro değerinde tarihi binayı satması bekleniyor. Tarihi bir aile olan Medici'lerin binaları da satış listesinde olacak.

Savunma bakanlığının elinde 160 milyon euroluk, ekonomi bakanlığının elinde ise 610 milyon euroluk satılık bina olduğu belirtiliyor. Hükümetin binaların satışını yaparak bakım masrafından da kurtulmak istediğinin altı çiziliyor.

San Salvador Sarayı


İtalya hükümeti 400 tarihi binayı satış listesine koydu ilk etapta 93 binanın satışının yapılması bekleniyor. Açık artırma usulü satışlar ekim ayında başlayacak.

Villa Camerata


Ayrıca belediyeler bünyesinde envanteri çıkarılan 1200 tarihi binanın değeri de 38 milyon euro olarak hesaplanıyor.

İtalya'nın borçlarının yanında binaların satışından elde edilecek gelir hiçbir şey! Fakat ülkenin bulabileceği her türlü kaynağa ihtiyacı var.

Villa Chigi alle Volte


Roma'daki Luiss Üniversitesi profesörlerinden Gaetano Casertano satışları desteklerken binaların turizme kazandırılacağını söyledi.

İmar hukuku alanında çalışan Luca Perfetti ise satışların az sayıda binayı kapsadığını hükümetin bu alandaki özeleştirme konusunda tecrübesiz olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar