JPMorgan 4 Türk bankasını negatif izlemeye aldı, endeks düştü

JPMorgan 4 Türk bankasını negatif izlemeye aldı, endeks düştü
ABD'nin önde gelen yatırım bankalarından JPMorgan, 4 Türk bankasını negatif izlemeye aldı. Raporun ardından borsada bankacılık endeksinde düşüş oldu.

Artı Gerçek - JPMorgan, 29 Ocak'ta başlayacak olan 2023 dördüncü çeyrek mali sonuç açıklama sezonuna temkinli yaklaştıklarını ve Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ile Yapı Kredi'yi 'Negatif Katalizör İzleme' listesine aldıklarını duyurdu.

JPMorgan analistleri Mehmet Sevim ve Samuel Goodacre tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'deki bankacılık sektörü için uzun vadeli görünümden 'heyecan duyulduğu' ifade edildi. Ancak, kısa vadede çekirdek operasyonel trendin kötüleşebileceği ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) dönüş çabalarının ilave risk oluşturacağı tespiti yapıldı.

Raparda "Güçlü hisse senedi fiyat peformansının yanı sıra temel trendlerin kötüleşeceğine dair beklentimize dikkat ederek dördüncü çeyrek sonuçlarına temkinli yaklaşıyor ve Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası ve Yapı Kredi'yi Negatif Katalizör İzleme'listesine alıyoruz" denildi.

BANKALAR İÇİN HEDEF FİYATLAR

JPMorgan; Akbank ve İş Bankası için hedef fiyatını yükseltirken, Garanti ve Yapı Kredi hedef fiyatını ise düşürdü.

Akbank için hedef fiyatı 42 TL'den 45 TL'ye, İş Bankası hedef fiyatı da 26,2 TL'den 30 TL'ye yükseltildi.

Garanti BBVA'nın hedef fiyatı 73,50 TL'den 72,40 TL'ye çekilirken, Yapı Kredi'nin hedef fiyatı da 28'den 27 TL'ye indirildi.

RAPOR SONRASI BANKACILIK ENDEKSİ GERİLEDİ

JPMorgan raporu sonrası bankacılık endeksinde düşüşler oldu. BIST 100 endeksi yüzde 0,34 primle 8.037 puandayken bankacılık endeksi saat 15.08 itibarıyla yüzde 2,63 düşüşle 9.289 puana indi.

Öne Çıkanlar