Kripto para piyasasına ikinci darbe: BlockFi iflas bayrağını çekti

Kripto para piyasasına ikinci darbe: BlockFi iflas bayrağını çekti
Kripto para piyasasında FTX'in ardından bir iflas haberi daha geldi. Kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlockFi iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Artı Gerçek - Bitcoin 16 bin dolara tutunmaya çalışırken, kripto para piyasasındaki zincirleme iflas süreci devam ediyor. BlockFi, temmuz ayında 400 milyon dolarlık kredi anlaşması yaptığı FTX'in iflas sürecine girmesiyle birlikte aynı sonla karşılaştı. FTX'in iflası sonrası para çekimlerini durduran BlockFi'nin de iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Söz konusu 400 milyon dolar BlockFi'ye vadeli kredi şeklinde sunulmuştu. Firma bu parayı ihtiyaç halinde kullanacaktı. FTX'in iflasıyla BlockFi de likidite sıkışıklığı yaşadı. Kripto paralardaki çöküş de, şirketi iflas sürecine götürdü.

The Wall Street Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat ve kredi hizmetleri de sunan BlockFi, çalışanlarını işten çıkarmak ve yasal iflas başvurusunda bulunmak için gerekli planları hazırladı.

Haziran sonu itibarıyla faizsiz olarak BlockFi cüzdanlarında 500 milyon dolar bulunuyordu. Faiz getirili mevduatların toplamı ise 2,6 milyar dolara ulaşmıştı. BlockFi'nin 650 bin müşterisi bulunuyordu.

400 MİLYON DOLARLIK YANLIŞLIK!

Öte yandan Singapur merkezli crypto.com platformunda 'yanlışlıkla' gerçekleştiği açıklanan 400 milyon dolar değerindeki Ethereum çekim işlemi de şüphe uyandırmıştı. Platformun CEO’su Kris Marszalek, 400 milyon dolar değerindeki kripto para Ether’in 'yanlışlıkla' transfer edilmesinin ardından iade alındığını açıkladı. Ancak bu açıklamaya rağmen, platformdan çekim işlemlerinin artarak devam ettiği ifade ediliyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar