Mandalinev sırra kadem bastı, binlerce müşteri mağdur oldu

Mandalinev sırra kadem bastı, binlerce müşteri mağdur oldu
Online alışveriş sitesi 'mandalinev'den alışveriş yapan binlerce kişiye ürünleri gönderilmedi. Önce paraların iade edileceği söylendi, ardından site kapatıldı ve sorumlular kayıplara karıştı.

Artı Gerçek - Türkiye'de online alışveriş vurgununa bir yenisi eklendi. Star Gold Elektrikli Ev Aletleri Züccaciye Perakende şirketine bağlı online alışveriş sitesi 'mandalinev' üzerinden binlerce ödeme alınmasına karşın, ürünler alıcılara gönderilmedi. Gerçek Gündem'den Ökkeş Taşkın'ın haberine göre, şirket yöneticileri milyonlarca lirayla kayıplara karıştı.

Piyasaya göre daha ucuz fiyatlar sunması nedeniyle ilgi çeken 'mandalinev', siparişlerini alamayan müşterilerini önce para iadesi yapılacağını söyleyerek oyaladı. Ancak para iadeleri bir türlü yapılmayınca, 'şikayetvar' sitesi üzerinden çok sayıda şikayet dile getirildi. Bir süre sonra şirket yetkililerine ulaşılamazken, site de erişime kapatıldı.

‘Mandalinev’ adlı e-ticaret sitesine 10 bin 400 lira ödeme yapmasına karşın aldığı ürünün gönderilmediğini belirten Tufan Şahin "Site yetkililerine ulaşmaya çalıştım ama karşıma kimse çıkmadı. Daha sonra siteyi kapattıklarını görünce suç duyurusunda bulundum. Benim gibi binlerce mağdur var" dedi.

Bir başka mağdur ise parası ödediği buzdolabının hiç eline ulaşmadığını söyleyerek, site sahiplerinin başka adlar altında yine insanları dolandırmaması için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Gönderilmeyen ürünler ve yapılmayan para iadeleri nedeniyle sosyal medya üzerinden çok sayıda şikayet mesajı bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar