Mehterle başlayan seferler iflasla son buldu
İzmir Çeşme ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da mehterli törenle başlatılan ancak 15 gün sonra durdurulduğu açıklanan feribot seferleri krize dönüştü.
İzmir Çeşme ile Atina'nın Lavrion Limanı arasında 30 Haziran’da mehterli törenle başlatılan ancak 15 gün sonra durdurulduğu açıklanan feribot seferleri, krize dönüştü. Daha önce seferlerin teknik nedenlerle durduğunu ve 55 eurodan başlayan bilet fiyatlarını iade edeceğini açıklayan firma, bu kez battığını ve paraları ödeyemeyeceğini duyurdu. Mağdur yolcular ise açılışını devlet görevlilerinin yaptığı seferlerle ilgili yaşananlara isyan etti.
Son Kale İzmir gazetesinden Mustafa Akbaş’ın haberine göre, 192 metre boyunda, 361 yolcu ile 500 otomobil ve 90 TIR kapasiteli "Aegean Seaways" adlı lüks feribotla başlayan seferler, 15 gün sonra durdu.
Ege Deniz Yolları Gemi İşletmeciliği adlı firma, Çeşme ile Atina’nın Lavrion Limanı arasındaki mesafeyi yedi saatte kat edecek, günde karşılıklı birer kez yapılacak seferlerin "teknik nedenlerle" durduğunu, yolcuların paralarının iade edileceğini açıkladı. Ancak, 55 eurodan başlayan fiyatlarla biletlerini günler öncesinden alıp tatil programlarını yapan ve sefer iptalinden dolayı mağdur olan yüzlerce kişi, önceki gün firmadan yapılan duyuru ile ikinci kez sarsıldı.
BATTIK DİYE MESAJ YOLLADILAR
Daha önce biletlerini iade edeceğini açıklayan firma bu kez, battığını ve paraları ödeyemeyeceğini bildirdi. Aegean seaways tarafından, mağdur yolculara Türkçe ve İngilizce olarak yollanan mesajda, "30 Haziran 2019 tarihi itibariyle başlattığımız Lavrion-Çeşme feribot hattımızda, kapasite yetersizliği nedeniyle oluşan zarar karşılanamaz boyutlara geldiğinden, seferler sonlandırılmış ve şirket tasfiye sürecine girmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur. Bilet iadeleri için lütfen kullandığınız kartın bankasına müracaat ediniz" ifadelerine yer verildi.
UÇAKBÜS İLE ADINI DUYURMUŞTU
Firma sahibi işadamı Bülent İpek’in şirketi henüz mayıs ayında kurduğu, "Aegean Seaways" adındaki, "RoPax" tipi, lüks feribotu ise kiraladığı öğrenildi. İşadamı Bülent İpek daha önce de uluslararası VİP hava yolculuğu hizmet anlayışını karayoluna uyarlayan "uçakbüs" adlı otobüslerle gündeme gelmişti. Mart 2017’de Vivalines markasıyla yola çıkan İpek, İstanbul-Ankara arasında seferlere başlayacaklarını duyurmuş ancak aradığını bulamamıştı.
"CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖZEL GAYRETLERİ OLDU" DEMİŞTİ
Feribot seferlerinin başladığı törende de bir konuşma yapan Bülent İpek, "Her iki ülkenin diplomatik, sosyal ilişkilerine ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacak bir proje. Çok uzun yıllardır her iki ülke bu projenin gerçekleşmesi için çok çaba sarf etti. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel gayretleri ile şüphesiz ki Yunanistan tarafının da gösterdiği teveccühle nihayete erdi. Bir ilk gerçekleşti. İki ana kara birbirine bağlanıyor" demişti.
UZUN ZAMANDIR UĞRAŞILAN PROJEYDİ...
Törene katılan Dışişleri Bakanlığı Denizcilik ve Havacılık Daire Başkanı Barış Kalkavan da "Uzun zamandır uğraşılan bir projeydi. Her iki taraf da bunu arzu ediyordu. Güzel bir başlangıç olacağını umut ediyoruz. Bu hat Anadolu'yu Avrupa'ya bağlıyor. Türkiye'nin batıya açılmasını sağlıyor" ifadelerini kullanmıştı.