Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı faizleri aralık ayında değişmeyecek

Merkez Bankası açıkladı: Kredi kartı faizleri aralık ayında değişmeyecek
Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkardı. Kararın ardından açıklama yapan Merkez, önümüzdeki ay kredi kartı faizlerinde değişiklik olmayacağını duyurdu.

Artı Gerçek - Merkez Bankası'nın faizi yükseltmesinin ardından, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak faiz oranı yarın açıklanacak. Merkez Bankası'nın faiz kararlarına paralel olarak ek hesap, kredi ve kredi kartı faizleri de artıyor. Ancak bankadan yapılan açıklamaya göre, bu kez kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri komisyon oranlarında yıl sonuna kadar değişim olmayacak.

Merkez Bankası'ndan yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Referans oran hesaplamasında kullanılan 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı gerçekleşmesine göre aralık ayı için ilan edilecek referans oranın sabit kalacağı hesaplanmıştır. Buna göre, kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri komisyon oranlarında yıl sonuna kadar değişim gerçekleşmeyecektir. Aralık ayı için referans oran, ayın sondan 5. iş günü olan 24 Kasım 2023'te ilan edilecektir." ifadeleri yer aldı." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar