Merkez Bankası Başkanı Erkan 'İstanbul'da kiralar Manhattan’dan pahalı, annemin yanına yerleştim' dedi, gündem oldu

Merkez Bankası Başkanı Erkan 'İstanbul'da kiralar Manhattan’dan pahalı, annemin yanına yerleştim' dedi, gündem oldu
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da, İstanbul'da kiraların astronomik rakamlara ulaşmasından şikayetçi oldu. Yüksek kiralar nedeniyle İstanbul'da annesinin yanına yerleştiğini açıklayan Erkan, sosyal medyada gündem oldu.

Artı Gerçek - Yüksek enflasyon nedeniyle İstanbul'da maaşların neredeyse tamamı kiraya gidiyor. Başta memurlar olmak üzere İstanbul'dan tersine göç yaşanırken, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da kiralardan yakındı.

'İSTANBUL MÜTHİŞ PAHALI'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Erkan, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" dedi.

'SADIK ABİ'YE FİYATLAR İNDİ DİYORUM, O İNMEDİ DİYOR'

Erkan, fiyatlara ilişkin de apartman görevlisiyle konuştuğunu belirterek, şunları söyledi: "Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli 'Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak' diyor"

SOSYAL KONUT ÖNERİSİ

Erkan'ın yüksek kira fiyatlarına karşı önerisi ise sosyal konutların artırılması oldu. Erkan birden fazla evi olanlara ilişkin "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Hafize Gaye Erkan'ın yüksek kiralara ilişkin sözleri, sosyal medyada gündem oldu. Yorumlarda, Merkez Bankası'nın 'fail'den hiç bahsetmemesi eleştiri konusu oldu. Yorumlardan bazıları şöyle:

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bu hale kendiliğinden geldi herhalde; Merkez Bankası Başkanı hiç failden bahsetmiyor! İstanbul’u Manhattan’dan pahalı hale getiren kim? 21 yıllık iktidar ve büyük ekonomist Erdoğan!!!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: Ekonomi uçuyor, kaçıyor, pahalılık yok, her şey güllük gülistanlıkçılara gelsin... Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: "Biz İstanbul'da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."

Milletvekili Cemal Enginyurt:
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "Büyükşehirler de ev kiraları düşüş eğiliminde."
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan: "İstanbul'da ev bulamadık, müthiş pahalı; annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" demiş. Ülke ekonomisi bunlara emanet. Birbirinden habersiz ekonomistler.

Armağan Çağlayan: Soranlara ticaret bakanı gibi kiralar yüzde 25 ucuzladı dersiniz :)

Gazeteci Bülent Mumay: “Sadık Abi” yüzüne yüzüne yalanlamış. Hâlâ TÜİK’in yalanlarını savunuyor.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Sekreteri Ali İhsan Hasanpaşaoğlu: TC Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" demiş. 7 bin 500 TL alan emekli ile 22 bin 300 TL alan memur ne yapacak peki???

Eski Milletvekili İsmail Koncuk: Bir de yoksulluk sınırının yarısına çalışan memurun, açlık sınırı altında, yaşamaya çalışan, emeklinin durumunu düşünün! (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar