Merkez Bankası: Gıda geneline yayılan fiyat artışları devam etti

Merkez Bankası: Gıda geneline yayılan fiyat artışları devam etti
Merkez Bankası, gıda grubundaki yıllık enflasyonda taze sebze ve meyve ile süt ürünlerinin öne çıktığına dikkat çekti. Raporda, gıda grubu geneline yayılan fiyat artışlarının devam ettiği belirtildi.

Artı Gerçek - Merkez Bankası, TÜİK tarafından yüzde 84,39 olarak açıklanan kasım enflasyonuna ilişkin değerlendirme raporunu yayınladı.

Kasım döneminde tüketici yıllık enflasyonundaki gerilemede enerji ve temel mal gruplarının etkili olduğu belirten Merkez Bankası, aylık bazda ise gıda grubu fiyat gelişmelerinin öne çıktığını ifade etti. Raporda, enerji yıllık enflasyonunun baz etkisiyle gerilediği, bu grupta aylık artışın da nispeten ılımlı seyrettiği vurgulandı.

Gıda grubunda genele yayılan fiyat artışlarının devam ettiğine işaret edilen raporda, "Gıda grubu yıllık enflasyonundaki yükselişte taze meyve ve sebze kaleminin yanı sıra süt ve süt ürünleri fiyatları öne çıkmakla birlikte grup geneline yayılan artışların devam ettiği izlenmiştir" değerlendirmesine yer verildi. Gıda grubundaki yükselişte taze meyve ve sebze ile süt ürünlerinin öne çıktığı tespiti yapıldı.

Raporda ayrıca, kasım döneminde kira ve haberleşmede enflasyonun yükseldiği, diğer alt gruplarda gerilediği, kira artış hızının yavaşladığı belirtildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar