Merkez Bankası, KKM için bankalara doğrudan döviz sağlayacak

Merkez Bankası, KKM için bankalara doğrudan döviz sağlayacak
Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KMM) dönüşü için özel bankalara da döviz sağlayacak. Bu işlem için komisyon alınmayacak.

Artı Gerçek - Merkez Bankası'nın, kur korumalı mevduat dönüşü için özel bankalara temin edeceği kaynağın esasları belli oldu.

Buna göre, işlemler için komisyon alınmayacak, teminat ve limit aranmayacak. İşlemlerde minimum tutar ise 500 bin dolar ya da euro olacak. Bu konuda kaynak aktarımı döviz piyasalarında işlem yapmaya yetkili tüm bankalar ile gerçekleştirilecek.

Bankalara yapılacak döviz ödemeleri bankaların işlemlere ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmesinden sonra gerçekleştirilecek. Bloomberght'nin aktardığına göre, işlemler tam iş günlerinde 13.30-15.00 saatleri arasında yapılacak. İşlemlerde saat 11'de Merkez Bankası tarafından ilan edilen alış kurları uygulanacak.

KKM HESAPLARI 2,7 TRİLYON LİRAYA ULAŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı TL, mevduat ve katılım hesapları 91,3 milyar lira artışla 2 trilyon 719 milyar lira oldu. Önceki hafta 52,3 milyar lira artış yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar