Muhalefet partilerinden enflasyon tepkisi: Erdoğan için suç işlemeyi bırakın

Muhalefet partilerinden enflasyon tepkisi: Erdoğan için suç işlemeyi bırakın
Enflasyonun 24 yılın zirvesine çıkmasına liderlerden tepki geldi. Kılıçdaroğlu, TÜİK'e seslendi. Babacan, 'Yine maşallah çok hassas tartmışlar' derken; Akşener, öngörüsüzlüğe dikkat çekti.

+GERÇEK - Enflasyon yükselişini sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre TÜFE aylık bazda, yüzde 5,4 olan beklentinin hafif altında yüzde 4,95 artarken, yıllık yüzde 78,62’ye yükseldi. 24 yılın zirvesindeki tüketici enflasyonuna haziranda en büyük katkı ay boyunca süren kamu zamlarından geldi.

Elektrik ve doğalgaz zamları ile içki ve sigaradaki vergi artışları aylık enflasyonun yüzde 30’unu oluştururken gıdada çay, şeker ve sütteki yükselişler etkili oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ENAG yıllık yüzde 176 enflasyon açıkladı, TÜİK yüzde 79. Pazar, market ortada. TÜİK’in bu yalanı, emeklinin, memurun cebinden çalmak demektir. Erdoğan için suç işlemeyi bırakın, sorumlusu siz olacaksınız!" diye tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yine maşallah çok hassas tartmışlar. Enflasyon yüzde 78,62 imiş. Bizler markete, pazara, çarşıya çıkıp alışveriş yapıyoruz. Ve neredeyse yüzde 200’e varan gerçek enflasyonu çoook çok iyi biliyoruz" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "Geçtiğimiz hafta, 2022 yılı Bütçe Kanunu'nda yüzde 9,8 olarak öngörülen enflasyonun, yüzde 73,5'e ulaşmasındaki rezaleti dile getirmiştik. Bugün ise TÜİK'in açıkladığı rakamlarla bile enflasyon yüzde 78,6'ya tırmandı. Yani Bay Kriz'in öngörüsüzlüğü tam gaz devam ediyor..." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar