'Yenebilen paket üzerinde çalışıyoruz'

'Yenebilen paket üzerinde çalışıyoruz'
Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, "Şu anda insanların içeceğini içip, paketini yiyebileceği bir şişe üzerinde çalışıyoruz" dedi.

EKONOMİ - Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, şirketinin inovatif fikirlere önem verdiğini belirterek, "Dünyadaki ilk bitki şişesini yaptık. Şeker kamışı atığından oluşturulan şişeler üretmeyi başardık. Bu şirket içinde oluşturulan bir fikir değildi. Hindistan'da ortaklarımızdan biri söyledi bu fikri... Şu anda insanların içeceğini içip, paketini yiyebileceği bir şişe üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Kent, Global Girişimcilik Kongresi’nde (GEC18IST), kongrenin platform başkanı Ali Sabancı’nın sorularını yanıtladı.

Girişimciliğin bir kültür meselesi olduğunu ifade eden Kent, Hindistan’daki bir çözüm ortaklarından gelen projeyle şeker kamışından üretilen kayısı şişesi yaptıklarını anlattı.

Kent, "Bugün tüketici manzarası hızla değişiyor. Yani dönüşüm geçiren tüketiciye daha yakın durmamız gerekiyor. Tüketici daha fazla güçleniyor, daha fazla seçenek istiyor. Pazarlama ve iletişim değişiyor. Kitle pazarlamasından kişisel pazarlamaya dönüşüyor" diye konuştu.

Kent, Coca Cola'da inovasyon kültürü yaratmaya çalıştıklarını ifade ederek, Coca Cola'nın 130 yıl önce Atlanta'da küçük bir şehirde kurulduğunu hatırlattı. Kent, şöyle devam etti:

"Coca-Cola, ilk at arabalarında ilk reklam yapan firmaydı. O yıllarda, yani bundan 130 yıl önce at arabaları ile dağıtım yapıyordu. Daha sonra sinema ve televizyonlarda reklam yapmaya başladı. Başarılı inovasyon yapmak için dünyadaki tüketiciyi takip etmeniz gerekiyor ve başkalarını takip etmemeniz, o trendlerin önünde hareket etmeniz gerekiyor. Sürekli olarak büyümeye çalışıyoruz. Tüketicinin zevkleri sürekli değişiyor. O yüzden daha uzun vadeli değerler yaratmanız gerekiyor.

Dünyadaki ilk bitki şişesini yaptık. Şeker kamışı atığından oluşturulan şişeler üretmeyi başardık. Bu şirket içinde oluşturulan bir fikir değildi. Hindistan'da ortaklarımızdan biri söyledi bu fikri... Biz de Hindistan'da fon sağladığımız bir ortağımız sayesinde bu inovasyonu yaptık. Son üç dört yılda 8 milyardan fazla bitkiden üretilmiş şişe oluşturduk ve bitkilerden geri dönüştürülebilir şişeler üretmiş olduk. Şu anda insanların içeceğini içip, paketini yiyebileceği bir şişe üzerinde çalışıyoruz."

Öne Çıkanlar