Ödediği verginin karşılığını alamadığını söyleyen yurttaş sordu: Nereye gidiyor bu kaynaklar?

Hayat pahalılığı karşısında isyan eden yurttaş, ödediği verginin hesabını soruyor. İktidarı eleştiren yurttaşlar, ‘Vergileri kendi etrafındaki kendi adamlarına veriyor’ diye konuştu.

Ödediği verginin karşılığını alamadığını söyleyen yurttaş sordu: Nereye gidiyor bu kaynaklar?

Türkiye'nin uyguladığı yeni ekonomik model vatandaşı her geçen gün fakirleştiriyor. Ekonomistler, yüksek enflasyon ortamında faizlerin düşük tutulması olarak özetlenebilecek bu sistemin adeta bir servet transferine neden olduğunu belirtiyor. Her gün yurttaşlar geçinemediğini dile getiriyor. Ödediği verginin karşılığını alamadığını söyleyen yurttaş, "Eğer vergiler bu ülkenin yurttaşlarına eşit bir şekilde dağıtılmış olsaydı bugün bu kadar yoksulluk olmazdı. Ülkenin haline bakın… Nereye gidiyor bu kaynaklar?’ diyerek tepki gösterdi.

‘PERİŞAN OLDUK. HER ŞEY ATEŞ PAHASI’

Sözcü, İstanbul Avcılar Meydanı'nda yurttaşa "Ödediğiniz vergilerin karşılığını alabildiğinizi düşünüyor musunuz" diye sordu. Verilen yanıtlar şöyle:

Zeliha Düzenli: Asla düşünmüyorum. Kendimize bir yumurta bile alamıyoruz, o vergileri bizden nasıl alıyorlar hayret ediyorum. Perişan olduk. Her şey ateş pahası. Bazen düşünüyorum; balkondan aşağı atlayayım. Çocuklara bela olacak, beni mezara bile götüremezler.

‘KENDİLERİNDEN ARTIYOR MU Kİ BİZE VERSİNLER?’

Adil Özdemir: Hayır. Nerede alıyoruz? Alanlar alıyor, biz almıyoruz. Alanlar alıyor, götürüyor işte. (Karşılığını nasıl almak isterdiniz?) Emekliyim, maaşımı geçinebileceğim miktarda versin. Ama yok, nerede! (Neden verilmiyor sizce?) Kendilerinden artıyor mu ki bize versinler?

‘NEREYE GİDİYOR BU KAYNAKLAR?’

Akın Uludaş: Hayır düşünmüyorum. Eğer vergiler bu ülkenin yurttaşlarına eşit bir şekilde dağıtılmış olsaydı bugün bu kadar yoksulluk olmazdı. Ülkenin haline bakın… Nereye gidiyor bu kaynaklar? Fakir insanlar kur korumalı sistemle zengin insanlara para ödüyor.

‘VERGİLERİMİZ DOĞRU YERE GİTSEYDİ BU PAHALILIK OLMAZDI’

Ömer Çiçekli: Ödediğimiz vergilerin karşılığını aldığımızı düşünmüyorum. Hizmet yok, bir şey yok, pahalılık var. Vergilerimiz doğru yere gitseydi bu pahalılık olmazdı, hizmet bu kadar az olmazdı.

Sedat Tanyer: Verdiğimiz vergilerin karşılığını alamıyoruz. Ürünlere verdiğimiz paranın neredeyse yarısından fazlası vergi olduğu için biz de devletten bir şeyler bekliyoruz. Öğrenciyim ben, az önce karnımı doyurmak için 40 lira verdim.

Soyadının açıklanmasını istemeyen Cengiz Bey ise "Memleketin vaziyetini görüyorsunuz, nasıl alalım? Vergiyi boş ver, karnımızı doyuramıyoruz" dedi.

‘VERGİLERİ KENDİ ETRAFINDAKİ KENDİ ADAMLARINA VERİYOR’

Mesut Bey: Bizim ödediğimiz vergileri kendi etrafındaki kendi adamlarına veriyor; bize bir şey yok. (Vergilerinizin ne şekilde size dönmesini isterdiniz?) Hakça herkese verilsin.

Güler Hanım: Vergilerimizin karşılığını alamıyoruz. (Ödediğiniz vergilerin karşılığı olarak nasıl hizmetler beklerdiniz?) Daha rahat yaşamak. Daha huzurlu, stressiz, her şeyi alabilme gücümün olduğu.

işsizlik vergi hayat pahalılığı geçim artan fiyat