Prof. Dr. Şenol Babuşcu: Madem faize Erdoğan karar veriyor, PPK üyeleri istifa etmeli

Prof. Dr. Şenol Babuşcu: Madem faize Erdoğan karar veriyor, PPK üyeleri istifa etmeli
Erdoğan'ın faizle ilgili sözlerine ilişkin Babuşcu, 'Faize Erdoğan karar veriyor. O zaman Merkez Bankası Başkanı ve Para Politikası Kurulu üyeleri istifa etmelidir' dedi.

+GERÇEK - Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kanal D-CNN Türk canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, "Bir defa ben enflasyondan önce faize bakıyorum. Faiz noktasında yüzde 12'ye indirdik. Buradan tüm yatırımcılara çağrımı yine yapıyorum. Eğer yatırımcıysan kamu bankaları başta olmak üzere, şu an faiz yüzde 12'ye indi. Bundan sonra yukarı çıkma yok, daha da aşağı inecek. Bu enflasyonu da indirecek. Bir yatırımcı neyi arar? Yapacağı yatırımda düşük faiz arar. Düşük faizle yatırımını yap, ülkenin büyümesine katkı sağla" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarını yorumlayan Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, "Demek ki faize Erdoğan karar veriyor. Merkez Bankası Başkanı sadece açıklıyor. O zaman Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Para Politikası Kurulu üyeleri istifa etmelidir" çıkışında bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar