Resmi Gazete'de yayımlandı: Mevduat hesaplarında zorunlu karşılık oranları arttırıldı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Mevduat hesaplarında zorunlu karşılık oranları arttırıldı
Merkez Bankası'nın dün duyurduğu mevduat oranlarıyla ilgili zorunlu karşılık oranlarında artışa dair yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artı Gerçek - Faiz kararının açıklanmasının ardından likidite fazlasının sterilizasyonu amacıyla TL mevduat ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında uygulanan zorunlu karşılık oranlarının artırıldığı tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğe göre; kısa vadeli TL mevduat için (1 ay ile 3 ay) zorunlu karşılık oranı yüzde 8'den yüzde 12'ye, uzun vadeli TL mevduat için ise sıfırdan yüzde 8'e çıkarıldı.

Kısa vadeli KKM'de zorunlu karşılık oranı yüzde 25'ten yüzde 33'e, uzun vadeli KKM'de ise yüzde 10'dan yüzde 22'ye yükseltildi.

Yurt dışı bankalar mevduatı katılım fonu dahil 1 yıla kadar vadeli hesaplarda ise yüzde 8, 3 yıla kadar vadelilerde yüzde 5 buçuk, 3 yıldan uzun vadeli hesaplar için faiz oranı yüzde 3 olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), politika faizi kararını dün açıklayarak, yüzde 50 olan faizi değiştirmemişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar