Şimşek'ten tek haneli enflasyon vaadi: Çok daha rahat konut alabileceksiniz

Şimşek'ten tek haneli enflasyon vaadi: Çok daha rahat konut alabileceksiniz
Bakan Mehmet Şimşek, "Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz" dedi. Şimşek, 2023'te en çok kaynağın muhalefetteki belediyelere gittiğini iddia etti.

Artı Gerçek - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl belediyeler arasında en büyük kaynağın İstanbul, Ankara ve İzmir'e ayrıldığını söyledi. Şimşek, enflasyonun önemli bir sorun olduğunu kabul ederken, 'tek haneye' indirme sözü verdi, "Gerçekten de program çalışıyor" dedi.

Bahçelievler'deki bir otelde düzenlenen "Güneydoğu Sofrası İstanbul Buluşması" programına katılan Şimşek, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un kampanyasına destek olmak için buluştuklarını söyledi.

Şimşek, İstanbul'daki en önemli sorunlardan ulaşım, konut açığı ve afet riski olduğunu söyledi.

'EN ÇOK KAYNAK İBB, ANKARA VE İZMİR'E GİTMİŞ'

Ankara'dan parayı, kaynağı adil ve kurala dayalı bir şekilde gönderdiklerini iddia eden Şimşek, 2023 yılında en çok paranın, en çok kaynağın İBB'ye gittiğini söyledi. Şimşek şöyle konuştu:

"Ankara'ya gitmiş, İzmir'e gitmiş. Üçü de ana muhalefetin elinde olan belediyeler. Bakın ilk 10'da Antalya var, Mersin var, Adana var. Bu 6 ilin tamamı gördüğünüz gibi muhalefetin elinde. Biz ayrımcılık yapmadık. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Biz bütçeden belediyelere parayı, kurala dayalı olarak, formüle dayalı olarak, adil bir şekilde gönderdik. Eğer hizmet yoksa demek ki sorun başkadır."

'ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ'

"Son yıllarda dünyada da Türkiye'de de enflasyon önemli bir sorun" diyen Şimşek şöyle devam etti:

"Ortaya koyduğumuz programla biz tekrar enflasyonu tek haneye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirdiğimizde, siz çok daha rahat bir şekilde konut alabileceksiniz. Çünkü konut kredisi alabileceksiniz. AK Parti hükümetleri öncesi, konut kredisi yok denecek kadar azdı. Biz tek haneye indirince, krediye erişim arttı.

Biz, imkanlarımızın faiz yerine yatırıma ve hizmete gitmesini istiyoruz. Evet, önümüzde tabii ki kolay olmayan bir süreç var. Ama sabırla biz programımızı uygulayacağız ve bu program başarılı olacak. Bu program sayesinde sorunlarımızı çözme imkanı olacak. Gerçekten de program çalışıyor." (AA)

Öne Çıkanlar