Tapuda Yeni Dönem: 81 İlde Birçok Kişiye Ceza Tebligatları Gidecek
Türkiye genelinde tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü denetimler kapsamında, konut satışında gerçek değerini düşük gösterenlere ağır yaptırımlar uygulanacak.
81 İlde Denetim Başlıyor
Uygulama kapsamında 81 ilde tapu işlemleri mercek altına alınacak. Özellikle gayrimenkul satışlarında vergi kaçırmak amacıyla satış bedelini düşük gösteren vatandaşlara ciddi para cezaları kesilecek. Yetkililer, yeni düzenlemenin kayıt dışı ekonomiyi önlemeyi ve devletin vergi kaybını azaltmayı amaçladığını belirtiyor.
Ceza Kapıda
Gayrimenkul satışında gerçek değer yerine düşük bedel gösterilmesi durumunda, farkın ortaya çıkarılması halinde hem alıcıya hem de satıcıya ayrı ayrı ceza uygulanacak. Ayrıca düşük gösterilen bedel üzerinden ödenmeyen vergiler, faiziyle birlikte tahsil edilecek.
Amaç: Şeffaflık ve Vergi Kaybını Önlemek
Uzmanlara göre, bu adım Türkiye’de uzun süredir tartışılan tapu işlemlerindeki “gerçek satış bedeli” sorununu çözmek için kritik bir hamle. Yeni dönemde hem alıcıların hem de satıcıların daha dikkatli olması gerekecek. ( Haber Merkezi )