Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
2 milyona yakın emeklinin gözü 2022 başında yüzde 65 zamla 2 bin 500 liraya çıkan en düşük emekli aylığındaki yeni zamma çevrildi. Masada iki farklı formül bulunuyor...

2 milyona yakın emeklinin gözü yılın başında yüzde 65 oranında zamla 2 bin 500 liraya çıkan en düşük emekli aylığındaki yeni zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı en düşük emekli maaşına yapılacak zamda seyyanen ya da altı aylık enflasyon oranında olmak üzere iki formül masada.

Sabah gazetesinin haberine göre, Merkez Bankası anketinde ortaya çıkan altı aylık enflasyonun (yüzde 34.62) dikkate alınması durumunda en düşük emekli aylığı 3 bin 365 liraya çıkacak. Seyyanen bir zam durumunda da bu tutarın 3 bin liranın altında olmaması bekleniyor.

En düşük emekli maaşı ocak ayında 2 bin 500 liraya çıkarılmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli aylığı artacak" diyerek verdiği müjdeli haberin ayrıntıları pazar günü açıklanacak. Bakan Bilgin, enflasyona karşı vatandaşı koruyacak yeni sosyal politika önlemlerinin de devreye gireceğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar