TOGG'un vaat edilen bazı özellikleri iptal

TOGG'un vaat edilen bazı özellikleri iptal
'Yerli otomobil' TOGG'da maliyeti düşürmek için birçok değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Aynanın yerini alacak kamera sistemi, gizli kapı kolları ve fütüristik direksiyon simidi iptal edildi.

Artı Gerçek - Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen otomobilin üretim tesisinin açılışının ve ilk seri üretim aracın banttan inme töreninin cumartesi günü yapılmasının ardından, aracın maliyetinin düşürülmesi için pek çok karakteristik özelliğinin iptal edildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, TOGG ilk tanıtıldığından bu yana değişime uğradı; 29 Ekim 2019’da belirli bir basın grubunun davet edildiği tanıtım toplantısında, aracın öne çıkarılan özellikleri üç yılda iptal edildi. Maliyeti düşürmek için aynanın yerini alacak kamera sistemi, gizli kapı kolları ve fütüristik direksiyon simidi kaldırıldı.

STANDART AYNALAR

TOGG'un en önemli özelliklerinden biri, araca ayna yerine kamera sistemi konulması olarak sunulmuştu. Ancak törende gösterilen otomobilde bunun yerini standart aynaların aldığı görüldü. Prototipte bulunan gizli kapı kolları da yine kaldırılan diğer karakteristik özellikti. İlk tanıtılan TOGG’de bulunan fütüristik direksiyon da yerini daha basit bir tasarıma bıraktı.

Habere göre, Yerlilik oranının yüzde 51 olduğu iddia edilen TOGG’nin en yakın rakibinin fiyatına 11 ayda yüzde 136 zam geldi. Yüzlerce yerli tedarikçinin yer aldığı aktarılan TOGG’ninn ürün aldığı sanayicinin maliyeti ise bir yılda katlanarak arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan eylül ayı Üretici Fiyat Endeksi verilerine göre ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri, ara malda yüzde 129.59, dayanıklı tüketim malında yüzde 100.36, dayanıksız tüketim malında yüzde 130.54, enerjide yüzde 347.35 ve sermaye malında yüzde 97.29 artış olarak gerçekleşti.

CEO FİYAT VERMEDİ

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş da aracın fiyatlarının herkesin ulaşabileceği bir seviyede olacağını söylemişti. Karakaş, “Fiyatlar belli değil, günümüz dünyasında hiçbir profesyonel şirket 5-6 ay sonrası için fiyat açıklamaz. Birinci çeyreğin sonunda trafiğe çıkacağımız için ona göre planlıyoruz” şeklinde yanıt verdi. TOGG’nin en yakın rakibi gibi enflasyon baskısı ile satışa çıkacağı günden itibaren maliyetlerle birlikte fiyatının artması bekleniyor.

Öne Çıkanlar