TÜRK-İş’in ‘asgari ücret’ teklifi belli oldu

TÜRK-İş’in ‘asgari ücret’ teklifi belli oldu
Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren temsilcilerinin 16 bin 300 lira, işçi temsilcilerinin ise 18 bin lirada direttiğini anlattı. Ağar, “Erdoğan 17 bin lira olmasını istedi. İşveren kabul etti” dedi.

Artı Gerçek - Asgari ücret görüşmelerin arka planını anlatan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, asgari ücret görüşmelerinde son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediğini açıkladı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Ağar, “Biz rakam vermedik” dese de Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, “18 bin liradan az olmasın” şeklinde bir talebinin olduğunu söyledi.

İşveren tarafının pazarlığı 14 bin 500 liradan açtığını belirten Ağar, şunları aktardı:

"Biz rakam vermedik. Çünkü rakam söylediğimiz zaman o rakamın altına düşme şansımız yok. Son günlere geldiğinde önce 14 bin 500, sonra 15 bin, 15 bin 500 rakamları telaffuz edildi. Bu rakamlar sohbet sırasında geçti. 500 doların 14.500 bin lira yaptığı söylendi. Ayrıca işveren, yapılacak desteğin bir hatta iki bin lira olmasını önerdi. Sonuçta bu işveren desteği 700 lira olarak belirlendi."

Son sözü Erdoğan’ın söylediğini de belirten Ağar, görüşmeler hakkında şu detayları verdi: “Çalışma Bakanı, Türk İş Temsilcisi Ergün Atalay ve TİSK Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaklaşık 1.5 saat görüştü. Daha sonra Çalışma Genel Müdürü, ben ve TİSK Genel Sekreteri de toplantıya dahil olduk. Görüşmeler devam ederken, işveren kesimi ücretin 16 bin 500 liraya çıkarılmasını son fiyat önerileri olarak belirtti. Cumhurbaşkanı da bunun 17 bin liraya yükseltilmesini istedi. Nihayet onlar 17 bin liraya ‘Evet’ dedi."

2 LİRA’YI ANLAMAMIŞ

Ramazan Ağar’a, sonuçta 17 bin 2 liraya bağlanan asgari ücretteki tartışılan 2 lirayı şöyle anlattı:

“Bize de bu 2 liranın nereden çıktığı soruluyor: Daha önce asgari ücret 11 bin 402 liraydı. Şimdi de 17 bin 002 lira oldu. Aslında onun bir anlamı da yok. Aslında 2 lira lafı hiç geçmemişti. Hep 17 bin lira konuşulmuştu." (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar