UniCredit, Commerzbank ile birleşebilir

UniCredit, Commerzbank ile birleşebilir
Deutsche Bank ve Commerzbank'ın birleşmesinin gerçekleşmemesi halinde İtalyan UniCredit'in Commerzbank ile birleşmeyi değerlendirebileceği belirtildi.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın haberine göre, UniCredit Spa, rakibi Commerzbank AG için teklif vermeyi planlıyor. 

İtalya'nın en büyük bankası UniCredit'in, Deutsche Bank ve Commerzbank birleşme görüşmelerinin başarısızla sonuçlanması durumunda, Commerzbank ile birleşmeyi değerlendirebileceği belirtildi.

Commerzbank hali hazırda Deutsche Bank ile birleşme görüşmeleri yütürüyor. Deutsche Bank ve Commerzbank 18 Mart'ta birleşme görüşmelerinde bulunduklarını doğrulamışlardı.

FT'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Unicredit, Commerzbank'tan önemli oranda hisse almayı ve Commerzbank'ı Almanya'daki bağlı ortaklığı HypoVereinsbank ile birleştirmeyi hedefliyor.

Konuya yakın iki kaynak, UniCredit'in Almanya'nın en büyük iki bankası arasındaki birleşme görüşmelerini bozmayacağını ve UniCredit'in mevcut odağının kendi toparlanma planı olduğunu söyledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar