Yapı Kredi, First Abu Dhabi Bank'a satılıyor: 'Görüşmeler ileri aşamada'

Yapı Kredi, First Abu Dhabi Bank'a satılıyor: 'Görüşmeler ileri aşamada'
First Abu Dhabi Bank'ın, Yapı Kredi'deki Koç hisselerini satın alma görüşmelerinin ileri aşamaya geldiği belirtiliyor. Reuters'a konuşan kaynaklara göre, işlem büyüklüğü 8 milyar dolar civarında. Koç Holding, görüşme yapıldığını doğruladı.

Artı Gerçek - Koç Holding, sahip olduğu Yapı Kredi Bankası hisselerinin satışı için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli First Abu Dhabi Bank'la (FAB) ileri aşama görüşmelere geçti. Konuya yakın bir kaynak fiyat konusunda sıkı pazarlık yürütüldüğünü belirtti.

Reuters'a bilgi veren konuya yakın üç kaynak, görüşmelerin ileri aşamada olduğunu ifade ederken, bir kaynak Koç Grubu'nun elindeki yüzde 61.2 Yapı Kredi hissesi için yaklaşık 8.5 milyar dolar istediğini, karşı tarafın ise bunun 1 milyar dolar altında teklif verdiğini, pazarlıkların buna odaklandığını söyledi.

Konuya yakın bir diğer kaynak, şu aşamada hissedarlık anlaşması ayrıntılarının ele alındığını ifade etti.

İkinci kaynağın verdiği bilgiye göre, Yapı Kredi hisselerinin yaklaşık 8 milyar dolara el değiştirmesi, bankanın tamamının 13-14 milyar dolar değerlemeye sahip olacağı anlamına geliyor.

DEĞERLEME FARKINA TAKILDI

Bloomberg'in haberine göreyse, First Abu Dhabi Bank ile Koç Holding arasındaki Yapı Kredi hisseleriyle ilgili satın alma görüşmeleri değerleme farkına takıldı. FAB’ın Yapı Kredi’nin değerlemesine karşı çıktığını söyleyen Bloomberg'e konuşan kaynaklar, bankanın çoğunluk hisselerin sahibi olan Koç Holding’in, FAB’ın şu anda teklif etmeye istekli olduğundan daha yüksek bir fiyat istediği bilgisini verdiler. Kaynaklar bu anlaşmazlık nedeniyle her iki tarafın da danışman tutmadığını ancak müzakereleri sürdürdüklerini ifade etti.

KOÇ HOLDİNG: GÖRÜŞMELER YAPILABİLMEKTEDİR

Koç Holding, bağlı ortaklığı Yapı Kredi'de sahip olduğu payların satışı konusunda ön görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi: "Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır."

HİSSE DAĞILIMI

Koç Holding'in Yapı Kredi'de yüzde 20.2 oranında doğrudan payı bulunurken, bankanın yüzde 61.2'si Koç Grubu olarak adlandırılan Koç ailesi ve şirketlerinin elinde bulunuyor. Yüzde 38,83 oranındaki pay ise halka arz edilmiş durumad. Koç Grubu, İtalyan UniCredit'in bankadaki eşit ortaklık hisselerini satmasından bu yana tek büyük ortak konumunda bulunuyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar