Yapılandırmaya bir eleştiri de Ertem'den geldi

Yapılandırmaya bir eleştiri de Ertem'den geldi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan sonra bir diğer başdanışman Cemil Ertem de yapılandırmaya giden şirketleri eleştirdi.

EKONOMİ - Büyük grupların yapılandırma haberleri birbirini takip ederken, bu konuda farklı tepkiler de yükselmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan sonra bir diğer başdanışman Cemil Ertem de yapılandırmaya giden şirketleri eleştirdi. 

Ertem, Milliyet Gazetesi’ndeki köşe yazısında son dönemdeki yapılandırma talepleri konusunda "Son günlerde bazı büyük firmaların arka arkaya yeniden yapılandırma istediğini görüyoruz. Bu durum da ekonominin genel durumundan ziyade, bu firmalardaki ahlaki ve etik bir yönetim sorunu olarak karşımızdadır bizce" yorumunu yaptı.

Ertem, bu firmaların banka sisteminin genel regülasyonlarına ve piyasa koşullarına uygun basiretli tüccar duruşu göstermesi gerektiğini belirterek, "Vadesi gelmemiş alacakları bile yapılandırmak ve hisse satışlarından gelen meblağı borç kapamada kullanmamak kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Ertem, aynı yazısında enflasyon beklentilerinin aşağı çekilmesi için maliye politikası adımlarının da atılması gerektiğini vurguladı.

BULUT: ADALET MUTLAKA YERİNİ BULACAK

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, çarşamba günü Star gazetesindeki köşe yazısında, "Paralarını yurt dışına gönderip borçlarını Türk bankalarına yıkıp finalde sıvışmayı uman ve hala "iş adamı" gibi ortalarda dolaşanlara da bir tavsiyem var; adalet yerini mutlaka bulacak" diye yazmıştı.

İLGİLİ HABER: BULUT'TAN YAPILANDIRMA İSTEYENLERE ELEŞTİRİ

Öne Çıkanlar