Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi iki sendika arasında gerginlik

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi iki sendika arasında gerginlik
KESK temsilcisi Ramazan Gürbüz hükümete tepki gösterdi, tepkisini toplantıdan önce ayağa kalkarak gösterdi. Buna karşılık Memur- Sen üyeleri sözlü müdahalede bulundu.

Toplu sözleşme görüşmeleri öncesi sendikacıların arasında bir gerginlik yaşandı. KESK temsilcisi Ramazan Gürbüz hükümete tepki gösterdi ve bu tepkisini de toplantıdan önce ayağa kalkarak gösterdi. Buna karşılık Memur- Sen üyeleri sözlü müdahalede bulundu.

5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam pazarlığı öncesi salonda gerginlik yaşandı. Tartışma Memur- Sen üyeleri ile KESK temsilcisi Ramazan Gürbüz arasında gerçekleşti.

Buna karşılık Memur- Sen üyeleri sözlü müdahalede bulundu. Sesler yükseldi KESK temsilci dışarı alınmak sitendi ancak toplantı henüz başlamadığı için dışarı çıkmadı. Daha sonra gerginlik azaldı. Toplantıya Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk bekleniyor. Zam görüşmeleri bir ay boyunca sürecek.

SENDİKALAR NE KADAR ZAM İSTEMİŞTİ? 

Memur-Sen 2020-2021 Toplu Sözleşmesi’nde taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve ilk yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talep etmişti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sunacağı teklifi hazırlamış ve  2020 yılı için toplam yüzde 38 artış talebinde bulunmuştu.

Bakan Selçuk’un toplantıya katılması sonrası Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarda bulundu. Yalçın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün dönem toplu sözleşme görüşmelerine başlıyoruz. Sendika başkanı olarak sürece üyelerin katkı sağlamalarını bekliyorum." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar