Ziraat Bankası'na Çin'den 500 milyon dolar kredi
Ziraat Bankası, Çin Exim Bank'tan 3 yıl vadeli 500 milyon dolar aldı. Banka, kredinin öncelikli olarak ihracatçılara kullandırılacağını açıkladı.

Artı Gerçek - Ziraat Bankası, Çin ile karşılıklı dış ticaretin geliştirilmesi amacıyla kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.
Bankadan yapılan açıklamada, Ziraat Bankası ile Çin EXIM Bank (The Export-Import Bank of China) arasında 500 milyon dolarlık anlaşma imzalandığı belirtildi.
"Bankamız, yerel para dilimi de içeren söz konusu kredi anlaşmasından elde edilecek fonlama ile başta ihracatçılarımız olmak üzere ülkemizin ekonomik gelişimi için öncelikli olan tüm sektörlere katkı sağlamaya devam edecektir"denilen açıklamada, "Bankamız son yıllarda attığı adımlarla, uluslararası finans kuruluşları ile yakın işbirliğini sürdürerek, dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme stratejisini uygulamaya devam etmektedir" ifadesine yer verildi. (AA)