49 öğretmen anneleri ile gözaltında; Sendikadan tepki
Özel sektör öğretmenleri ile mülakat mağduru öğretmenler, Hazine ve Maliye Bakanlığı önündeki eyleme yönelik polis müdahalesinde 49 kişinin anneleriyle birlikte gözaltına alındığını açıkladı. Sendika önünde yapılan açıklamada ğretmenler ve aileleri hak mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı
Artı Gerçek - Özel sektör öğretmenleri ile mülakat mağduru öğretmenlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde düzenlediği eyleme yönelik polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan öğretmenler için Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası önünde açıklama yapıldı. Sendika temsilcileri, 49 öğretmenin anneleriyle birlikte gözaltına alındığını belirterek müdahaleye tepki gösterdi.
Sendika adına konuşan Cemrecan Aşlamacı, öğretmenlerin taleplerine hiçbir bakanlığın sahip çıkmadığını belirterek, mücadelelerini sürdürmek zorunda bırakıldıklarını söyledi.
"Bizi bakanlık bakanlık gezdiriyorsunuz. Çünkü bu ülkede o koltuklarda oturan hiç kimse çıkıp da 'Bu sorunun muhatabı benim' demiyor" diyen Aşlamacı, Maliye Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na yürümek isterken polis tarafından engellendiklerini ifade etti.
Aşlamacı, "En az 49 arkadaşımız bugün annelerimizle beraber gözaltına alındı. Buraya gelen öğretmen arkadaşlarımızın çocukları da vardı. Onlar 'Öğretmenlerimize ne yapıyorlar, yanlarında olmak istiyoruz' dediler. Çocuklarımızı korkutan, annelerimize şiddet uygulayan, yüz binlerce özel sektör öğretmeninin yaşamını zorlaştıran ve 1611 mülakat mağduru öğretmenin hakkını gasp edenler bilsin ki vazgeçmeyeceğiz" dedi.
'KEŞKE DERECE YAPMASAYDI'
Gözaltına alınan öğretmenlerden birinin annesi de yaşadıklarına tepki gösterdi.
"Ben bugün bunu hak etmedim. Benim evladımı, beni sürükleyerek almalarını hak etmedim" diyen anne, oğlunun yüksek başarı göstermesine rağmen atanamadığını belirterek şöyle konuştu:
"Benim çocuğum derece yaptı. Keşke derece yapmasaydı da bunları yaşamasaydım. Derece yaptığı için mi bunları yaşıyorum? Gözyaşlarımız sel oldu. Artık yeter. Yusuf Tekin'le görüşmek istiyorum. Çocuğumun hakkını istiyorum. Devletten şimdiye kadar hiçbir şey istemedim, sadece hakkım olanı istiyorum."
'HAKLARIMIZIN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ'
Mülakat mağduru bir öğretmen de eylem sırasında maruz kaldıkları müdahaleyi eleştirerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi.
"Eylemde bizlere gösterilen hiçbir sert muameleyi hak etmedik" diyen öğretmen, Bakan Tekin'in geçmişte 28 Şubat mağduriyetlerine yaptığı göndermeleri hatırlatarak şunları söyledi:
"Bugün gözaltına alınan arkadaşlarımız arasında başörtülü öğretmenler de vardı. Ey Yusuf Tekin, geçmiş mağduriyetleri hatırlatarak bugün bizlerin haklarının yenmesini örtbas edemezsiniz. Artık bu söylemlerle gerçeklerin üzeri kapatılamaz."
Öğretmenler, mülakat mağduriyetinin giderilmesi, özel sektörde çalışan eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gözaltına alınanların serbest bırakılması talepleriyle mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. (EMEK SERVİSİ)