Amasra'da Madenciler Günü'nde Madenci Anıtı'na çelenk bırakıldı

Amasra'da Madenciler Günü'nde Madenci Anıtı'na çelenk bırakıldı
Bartın'ın Amasra ilçesinde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Madenci Anıtı'na çelenk bırakıldı. 42 işçinin öldüğü grizu faciasına ilişkin konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, "Bu işin peşinde olacağız" dedi.

Artı Gerçek- GMİS Amasra Şube Başkanlığı'nca 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla Amasra’da etkinlik düzenlendi. 14 Ekim'de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 42 işçi için Amasra'daki Madenci Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Burada basın açıklaması yapan Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, "Bugünümüzü çok neşeli daha güzel kutlamak isterdik ama canımız yandı. 42 tane kardeşimizi kaybetmenin acısını yüreğimizde hala taşıyoruz. Bu konuda ihmali olanlar, cezalarını çekene kadar yaşamaya devam edeceğiz. İstanbul'da, yoğun bakımda 4 kardeşimiz var; buradan acil şifalar diliyoruz. Rabbim onları inşallah tez zamanda aramıza kavuşturacak" dedi.

MADENCİLER GÜNÜ ZONGULDAK'TA BURUK KUTLANDI

Zonguldak’ta da 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında GMİS üyesi maden işçileri ile TMMOB Maden Mühendisleri Odası’na bağlı mühendisler yürüyüş yaptı. Madenci Anıtı önünde toplanan işçilere aileleri de destek verdi. Baret giyen çocuklar hem yürüyerek hem de babalarının kucağında, yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüş, Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na GMİS ve TMMOB çelenklerinin sunulmasıyla sona erdi.

'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN SAĞLANABİLMESİ İÇİN İŞÇİ ALINSIN'

Bu yıl Amasra’da meydana gelen grizu faciasından dolayı madenciler gününü buruk kutladıklarını belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaşanan adli süreci ve iş sağlığı anlamında yapılacakları yakından takip ettiklerini söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda işçi açıklarının arttığını ifade eden Yeşil, "Öz kaynaklarımızı ülke ekonomisine katan madencilik sektörümüze sahip çıkılmasını istiyoruz. Enerji savaşlarının yaşandığı, tedarik sıkıntılarının olduğu, ham madde fiyatlarının yükselmeye devam ettiği, milyarlarca dolar dövizi taş kömürü ithalatı için harcadığımız, yerli ve milli üretim politikalarının konuşulduğu bir dönemde; TTK'ya yapılan yatırımlarının sonuçlarının alınması, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için işçi açıklarının bir an önce giderilmesi, TTK'nin norm kadro ile çalışır hale getirilmesi gerekiyor. Böylece TTK, taşkömürü üretimini artırarak ülkemize ve milletimize daha çok hizmet eder duruma gelecektir. Biz madenciler, iş sağlığı ve güvenliğinin tam anlamıyla sağlandığı çalışma şartlarında üretimi artırmak, ülkemize ve milletimize daha çok hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar