Bakırköy Belediyesi İşçileri: Yetki itiraz davası geri çekilsin

Bakırköy Belediyesi İşçileri: Yetki itiraz davası geri çekilsin
Bakırköy Belediyesi işçileri belediye yönetiminin yetkiye itiraz davasını geri çekmesini ve TİS masasına oturmasını talep etti.

DİSK/Genel-İş Avrupa Yakası 2 No'lu Şubenin örgütlü olduğu Bakırköy Belediyesi işçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yaptıkları eylemle, belediye yönetiminin yetkiye itiraz davasını geri çekmesini ve TİS masasına oturmasını talep etti.

Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen işçiler adın açıklama yapan Şube Mali Sekreteri Süreyya Doğan, belediye yönetiminin işçileri sendikadan istifaya zorladığını öte yandan Belediye Başkanının yoksulluk ve işsizlikle mücadele gibi söylemleri olduğunu belirterek, "Açlık sınırı ile yoksulluk sınırı altında kalan maaşlar ile günlük brüt 5 lira verilen yemek parası işçilerin yoksulluğunun sebebidir. İşsizlik sorununu yaratanlar ise suçsuz ve sebepsiz şekilde işten çıkarma yapanlardır. Bakırköy Belediyesinde söylemler farklı, uygulamalar farklıdır" dedi.

Doğan, işçilerin özellikle pandemi sürecinde 5 liraya yemek parasıyla çalıştığını giyecek ikinci bir iş kıyafetlerinin dahi olmadığını söyledi. İşçilerin taleplerini sıralayan Doğan, "Bakırköy işçilerinin anayasal hakkı olan toplu sözleşmeleri yapılsın. Keyfi olarak işten atılan işçiler geri alınsın. Ücretlerinde kesinti yapılan işçilerin ücretleri eski haline getirilsin. İşçiler üzerinde yapılan baskılara son verilsin. Sendikalı olma hakkımıza saygı gösterilsin. Sorunlarımız masada çözülsün" diye konuştu.

Yapılan eylemde Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine de tepki gösterildi. Doğan, "Türkiye, sözleşmeyi 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2012 tarihinde ise onaylamıştır. Ülkemizde yıllardır kadına yönelik şiddete karşı etkin bir mücadele politikası hayata geçirilmemiştir. Bu sözleşmenin uygulanması ile hem kadına yönelik şiddet evden başlayarak toplumun her alanında engellenecek hem de kadına yönelik şiddet cezasız kalmayacaktır. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması demek kadınlar ve tüm mağdurlar için kadınları şiddetten korumak ve adaleti sağlamak demektir" dedi.

Öne Çıkanlar