Kayyım yönetimindeki Siirt Belediyesi, 36 kişiyi daha işten çıkardı

Kayyım yönetimindeki Siirt Belediyesi, 36 kişiyi "usulsüz işe alım" gerekçesiyle işten çıkardı. Önceki haftalarda da aynı gerekçeyle 35 kişi işten çıkarılmıştı.

Kayyım yönetimindeki Siirt Belediyesi, 36 kişiyi daha işten çıkardı

Artı Gerçek - İçişleri Bakanlığı'nın DEM Parti yönetimindeki Siirt Belediyesi'ne 29 Ocak'ta atadığı kayyım, işe alım süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 36 kişiyi daha işten çıkardı.

Belediyeden yapılan açıklamada 'İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Bunların Üyesi Olduğu Mahalli İdare Birliklerinin Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmetlerinin Gördürülmesine İlişkin Usul ve Esaslar'a uyulmadığı, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının yapılmadığı savunuldu.

Açıklamanın devamında 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' hükümlerine uyulmadan ve Türkiye Çalışma ve İş Kurumuna (İŞKUR) personel işe alım ilanı bildirimi yapılmadan işe alımlarının usulsüz olarak gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Önceki haftalarda da bu gerekçeyle 35 kişi işten çıkarılmıştı. (HABER MERKEZİ)

kayyım Siirt