Tuzla'da inşaat alanında göçük altında kalan üç işçi kurtarıldı

Tuzla'da inşaat alanında göçük altında kalan üç işçi kurtarıldı
İstanbul Tuzla’da depo inşaatı sırasında yağmur suyu hatları döşenirken göçük meydana geldi. Alanda çalışan üç işçi toprak altında kaldı. Üç işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Artı Gerçek - Tuzla’da, depo inşaatı sırasında yağmur suyu hatları döşenirken meydana gelen göçükte üç işçi toprak altında kaldı. Bir işçi, arkadaşlarını yardımıyla kurtulurken iki işçiyi itfaiye ve AFAD ekipleri kurtardı. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

5.jpeg

Tuzla Anadolu Mahallesi Elmalık Caddesi üzerinde bulunan bir firmaya ait antrepo inşaatında yağmur suyu hatları döşendiği sırada göçük meydana geldi. Alanda çalışan Taner Korkmaz ve Murat Varol toprak altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, belden aşağıları göçük altında kalan işçileri bulunduğu yerden çıkardı.

Bir işçi ise inşaat alanındaki işlerin yardımıyla kurtuldu. Yaralılar sedye ile ambulansa taşındı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

3.jpeg

‘ŞU ANDA DEVAM EDEN BİR TEHLİKE YOK’

İnşaat alanı boşaltılarak güvenlik önlemi alındı. Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Tuzla Kaymakamı Güney, şunları söyledi:

"Yağmur suyu kanalları hatları döşenirken maalesef derin bir şev ve orada çalışan işçilerimizin 3'ü göçük altında kalmışlar. İtfaiyemizin, sağlık ekiplerimizin, emniyetimizin hızlı ve zamanında müdahalesi neticesinde yaralı olarak da olsa hayati tehlikesi olmayacak şekilde işçilerimizi kurtardık. Şu anda en yakın hastaneye sevklerini gerçekleştirdik. Ben geçmiş olsun diyorum. Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah sağlığına kavuşurlar. Tabii ilgili firmaya da iş güvenliği tedbirlerini daha üst seviyede alması noktasında gerekli uyarılarımızı yaptık ve gerekli işlemleri de gerçekleştireceğiz.

Şu anda devam eden bir tehlike yok. Zaten çalışmalar durdurulmuş. Yani o mevcut alandaki toprağın gevşek ve gerekli tedbirleri alınmamasından kaynaklanan bir durum. Biz burada gerekli güvenlik tedbirlerimizi alacağız. İş güvenliği tedbirleri de yeterince alınmadan da çalışmalara devam etmeyecekler.”

HER GÜN EN AZ BEŞ İŞÇİ, İŞ CİNAYETLERİNDE ÖLÜYOR

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) raporuna göre, nisan ayında iş cinayetlerinde en az 163 işçi öldü. 2024 yılının ilk dört ayında ise en az 597 işçi, yani her gün en az 5 işçi, iş cinayetlerinde ölüyor.

Nisan ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı şöyle:

İnşaat, Yol işkolunda 51 işçi; Tarım, Orman işkolunda 36 emekçi (8 işçi ve 26 çiftçi+2 balıkçı); Konaklama, Eğlence işkolunda 20 işçi; Taşımacılık işkolunda 10 işçi; Savunma, Güvenlik işkolunda 8 işçi; Belediye, Genel İşler işkolunda 8 işçi; Madencilik işkolunda 5 işçi; Gıda, Şeker işkolunda 3 işçi; Ticaret, Büro, Eğitim, Sinema işkolunda 3 işçi; Enerji işkolunda 3 işçi; Sağlık, Sosyal Hizmetler işkolunda 3 işçi; Çimento, Toprak, Cam işkolunda 2 işçi; Metal işkolunda 2 işçi; Gemi, Tersane, Deniz, Liman işkolunda 2 işçi; Banka, Finans, Sigorta işkolunda 1 işçi; elimizdeki veriler ışığında çalıştığı işkolunu belirleyemediğimiz 6 işçi hayatını kaybetti…(DHA)

Öne Çıkanlar