Kendi limonunuzu yetiştirebilirsiniz; Balkonda hızlıca limon yetiştirmenin püf noktaları
Balkonda limon yetiştirmek, hem keyifli bir hobi hem de taze limonun tadını çıkarmak için harika bir fırsattır. Eğer siz de kendi limonunuzu yetiştirmek istiyorsanız, balkonda hızlıca limon yetiştirmenin püf noktalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz.
Kendi limonunuzu yetiştirmek ve mis kokulu limonlardan taze limonata yapmak fikri kulağa hoş gelmiyor mu? Evet, limon ağacı yetiştirmek hem kolay hem de oldukça keyifli bir deneyim.
Ancak limon ağacının balkonda daha hızlı ve verimli bir şekilde büyümesi için bazı püf noktaları olduğunu biliyor muydunuz?
Şimdi sizlere balkonda daha hızlı limon yetiştirmenin sırlarını adım adım aktaracağız. Hazırsanız, başlayalım!
Evde limon yetiştirmek için farklı yöntemlere başvurabilirsiniz. Örneğin bir limon ağacı fidanı satın alabileceğiniz gibi limon çekirdeklerini dikerek de limon ağacı yetirmek mümkün. Limon ağacı fidanını tercih edecek olursanız en az 2-3 yaşında bir fidan almalısınız.
Bu şekilde aşılama ve büyüme sürecinden tasarruf edilir. Limon çekirdeklerini saksıya dikmek için ise limonu 4 parçaya bölerek içindeki çekirdekleri ayırın. Kullanacağınız çekirdeklerin kırık olmaması önemli bir detay.
Daha sonra çekirdeklerin üzerinde bulunan zarlı kısmı çekirdekten ayırın. Islattığınız havlu kağıdın içerisine çekirdekleri dizin ve sprey yardımıyla tekrar ıslatın. Havlu kağıdı buz dolabı poşetine koyarak hava almayacak şekilde ağzını kapatın.
Buzdolabı poşetini 10-15 gün karanlık bir yerde bekletin ve süre bittikten sonra filizlenen çekirdekleri altı delikli olan küçük bir saksıya koyun. Toprağı sulayarak güneş gören bir yere yerleştirin. Limon ağacı birkaç hafta içerisinde büyümeye başlayacaktır.
EVDE LİMON AĞACI NASIL SULANMALIDIR?
Çok fazla ve çok az sulama bitkinin ölmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı limon yaz ve bahar aylarında bitki susuz bırakılmamalıdır. Yaz günleri de akşam saatlerinde sulama yapmak limon ağacının daha çabuk büyümesini sağlamaktadır. Soğuk hava bitkiyi öldürebilir. Bu yüzden kış aylarında soğuktan korumak önemlidir.
Kaynak: haberalanya.com.tr