Orkidenin çok daha iyi çiçek açmasını sağlayan tüyo! Çiçeklerin yeni yöntemi

Orkidenin çok daha iyi çiçek açmasını sağlayan tüyo! Çiçeklerin yeni yöntemi
Orkidelerin bakımı ve çiçeklenme süreci hakkında bilgi sahibi olan herkes, bu yeni tüyoyu uygulayarak orkidelerinin daha sağlıklı ve göz alıcı çiçekler açmasını sağlayabilir.

Orkidenin çiçek açma sürecini geliştirmek için yeni bir tüyo keşfedildi! Orkidelerin daha sağlıklı ve göz alıcı çiçekler açmasını sağlayan bu yöntem, çiçek yetiştiricileri arasında büyük ilgi uyandırdı.

Orkide bakımı konusunda sık sık karşılaşılan bir sorun, orkidelerin istenildiği gibi çiçek açmamasıdır. Ancak endişelenmeyin, çünkü orkidelerinizi daha iyi açmalarını sağlayacak birkaç bakım tüyosu bulunmaktadır.

EVDE ORKİDE BAKIMI NASIL YAPILIR?


Şık görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken orkide, bakımı en zor çiçeklerden birisidir. Doğru bakım tekniğinin uygulanması halinde orkidelerin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak ve çoğaltmak mümkündür. Orkide bakımı oldukça dikkat gerektirir. Sulamasından toprak değişimine, saksı seçiminden budamasına her konuda bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir.

ORKİDE SAKSISI NASIL OLMALIDIR?

Çiçeğin bakımıyla ilgili en önemli noktalardan birisi, doğru saksı seçimidir. Orkide saksısı için şu kriterlere dikkat etmek gerekir:

Genelde yüksekliği 10-12 cm civarında olan saksılar orkide yetiştirmek için uygundur.
Eğer çiçeğin kök saldığı toprağın karışımında bir bozulma söz konusu olduysa ve orkidenin kökleri beklenenden daha hızlı geliştiyse saksıyı değiştirmek gerekir.
Orkidenin kökleri büyüse de aşırı büyük saksılara geçmemek daha doğru olacaktır.
Bir ya da iki senede bir defa saksının çiçeğe uygun olup olmadığını kontrol etmek, orkidenin sağlıklı gelişimi için yapılması gerekenlerden biridir.


Orkidenin Toprağı Nasıl Olmalıdır?

1 ölçek perlit (3-6 mm arası)
4 ölçek köknar ağacı kabuğu ya da hindistan cevizi kabuğu parçacıkları ve sekoya (parçaların boyutları 6 mm kadar olmalı)
1 ölçek meşe mangal odunu kömürü
Orta taneli orkide saksısı için karışımda yer alması gerekenler şunlardır:

1 ölçek perlit
4 ölçek hindistan cevizi kabuğu ya da köknar ağacı kabuğu parçacıkları
1 ölçek odun kömürü

ORKİDE NASIL SULANIR?

Öncelikle suya doymuş orkide saksınızın ağırlığını ölçün ve not edin.
Birkaç gün aralıklarla saksınızı tekrar tartarak ölçüm sonucunu not alın.
Baş parmağınızın ilk boğumuna kadar elinizi saksıya batırın. Harcın kuru olduğunu hissederseniz sulama vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.
Sulama vaktinin geldiği anlaşıldığında saksının ağırlığını tekrar ölçün. Bir dahaki sefere saksı bu ağırlığa geldiğinde elinizi kirletmeye gerek kalmadan sulama vaktinin gelmiş olduğunu kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.
Ayrıca dilerseniz tahta bir kurşun kalemi ya da herhangi bir başka uzun cismi de 3 cm kadar toprağa batırabilirsiniz.
Cisimleri batırıp çıkardığınız zaman herhangi bir ıslaklık göremiyorsanız sulama vaktinin geldiğini anlayabilirsiniz.
Sulama vakti geldiğini anladığınız zaman orkideleri sularken dökme ve daldırma olarak adlandırılan iki farklı yöntemden birini kullanabilirsiniz.

Not: Bu karışımdaki materyallerin ortalama boyutlarının 6-9 mm arasında olmasına dikkat etmelisiniz.

Kaynak: mynet.com, gazetepencere

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar