12.33'ün şifresi çözüldü

Çatışmada hayatını kaybeden askerin annesinden bilet parası istediği için tutuklanmış daha sonra şartlı salıverilmişti.

12.33'ün şifresi çözüldü

HABER MERKEZİ- Adana'da ücretsiz ulaşım kartı olmasına rağmen çatışmada hayatını kaybeden oğlu Zübeyde Tura'dan 2.5 lira isteyip, tepki gösterdiği için hakkında 11 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılan ve ara kararla tahliye edilen özel halk otobüsü sürücüsü Eren Güngör, tahliye şartı olan 'İstiklal Marşı'nın 6'ncı kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde 12.33'te imza atmaya' geldi. Güngör'ün imza atmaya geldiği saat olan 12.33'ün, Zübeyde Tura'nın oğlunun öldüğü Bingöl'ün 12 olan plakası ile saldırıda ölen asker sayısı olan 33'ü temsil ettiği bildirildi.

Merkez Sarıçam ilçesi Buruk güzergâhında geçen 4 Şubat'ta, 01 J 0365 plakalı Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüsüne binen Zübeyde Tura, sürücü Eren Güngör'e, torunu için bir öğrenci ücreti kesilmek üzere 5 lira verdi. Tura, kendisi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkını sağlayan kartı kullandı. Sürücü Güngör, iddiaya göre Tura'ya "Ne kartı çektin sen?" diye tepki gösterdi. Zübeyde Tura da "şehit ailesi" yanıtını verdi. İddiaya göre sürücü, "Anca beleş binin, başka bir şey yok, ver o parayı ver" deyip araç içerisindeki yolcuları kastederek "Geç yerine bak bakalım, arabanın içinde kaç kişi var. Biz de mazot yakıyoruz, para vermiyorlar, verseler" diyerek Tura'ya tepkisini sürdürdü. Tura'nın biniş kartının kendisine neden verildiğini hatırlatmasına rağmen, 5 lira üstünü vermeyi reddeden sürücü Güngör, "Ya o devletin Allah belasını versin teyze. Ya vermiş size böyle bir hak da bize niye vermiyor. Bu özel halk otobüsü, devlet arabası değil" karşılığını verdi. Olaya ilişkin görüntülerin yayınlanması üzerine gözaltına alınan sürücü tutuklandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet savcısı, tutuklu otobüs sürücüsü Eren Güngör hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama' ve 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianame, 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yargılanacağı günü bekleyen Eren Güngör'ün avukatı tutukluluğuna itiraz etti. Nöbetçi Adana 2'nci Sulh Ceza Hakimi, şüphelinin adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi. Hâkim, kararda, Güngör'ün bağlı bulunduğu kolluk birimine 'her gün saat 12.33'te giderek, İstiklal Marşı'nın 6'ncı kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde' imza atması şartı getirdi.

Kararın ardından Eren Güngör ise her gün 12.33'te askeri karakola gelip imza atmaya başladı. (DHA)

Çatışma Bingöl Ölü