2021 İstanbul Onur Yürüyüşü davasında beraat kararı çıktı

2021 İstanbul Onur Yürüyüşü davasında beraat kararı çıktı
2021 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne açılan davaların sonuncusu da bugün sonuçlandı. Altı ayrı davada 40 kişinin yargılandığı Onur Yürüyüşü davalarının sonuncusunda da beraat kararı çıktı.

Artı Gerçek - 2021 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne açılan davaların sonuncusu da bugün sonuçlandı. Altı ayrı davada 40 kişinin yargılandığı Onur Yürüyüşü davalarının sonuncusunda da beraat kararı çıktı.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında 22 Haziran 2021’de Heybeli’de yapılması planlanan, yasaklanan, yasağın ardından Maçka Parkı’na taşınan ve burada polis saldırısıyla engellenen pikniğe katılan bir kişiye de dava açılmıştı.

Polise hakaret ve “yüzüne tükürdüğü” iddiasıyla açılan davada, polis de yüzüne tükürmediğini kabul etti. Bugün (21 Şubat) İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya SPoD'tan Avukat İrem Yener katıldı. Mahkeme beraate karar verdi. Böylece tüm Onur Yürüyüşü davaları beraatle sonuçlanmış oldu.

2021 ONUR YÜRÜYÜŞÜNDE NE OLMUŞTU?

19. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için 26 Haziran saat 17.00’de Taksim’de buluşma çağrısı yapıldı. Adalar Emniyeti’nin Onur Haftası pikniğine tehdidi, Şişli Kaymakamlığı’nın 30 günlük etkinlik yasağı, Maçka’da LGBTİ+’lara piknik yasağı ve polis saldırısı ile başlayan haftanın yürüyüşü de yasaklandı.

Beyoğlu Kaymakamlığı, “devletin ilkesi ve bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene, genel sağlığa ve genel ahlaka aykırı olabileceği veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi” bahanesiyle Onur Yürüyüşü’nü yasakladı.

LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasağını ve polis şiddetini aştı, Beyoğlu sokaklarında “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları yükseldi.

Polis daha yürüyüş başlamadan Mis Sokak’ta saldırdı. Odakule’de basın açıklaması okundu. Ardından Tünel’de tekrar basın açıklaması okundu. LGBTİ+’lar Tünel’den Cihangir’e yürüdü. Polis tekrar saldırdı. Cezayir Sokak’ta LGBTİ+’lar tekrar toplandı. Polis saldırısı burada da sürdü. LGBTİ+’lar gün boyu devam eden saldırılara inat sokakta, “Buradayız, alışın, gitmiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar