3 bin su sayacı çalındı, yurttaşlar susuz kaldı

Belediye yetkilileri, ilgili kişiler hakkında hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

3 bin su sayacı çalındı, yurttaşlar susuz kaldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşayan binlerce yurttaşın başı, son dönemlerde apartmanlardaki su sayaçları sökerek çalan hırsızlarla dertte. Kentte, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından binlerce evin su sayacı çalındı. Özellikle apartmanların yoğun olduğu mahallelerde yaşanan hırsızlık olayına karışan kişilere halen ulaşılamadı.

SAATLER HURDACILARDA ÇIKTI

Söz konusu hırsızlık olayında çalınan bazı sayaçların ise geçtiğimiz günlerde bazı hurdacılara satıldığı ortaya çıktı. Belediyeye bağlı ekipler, çalıntı olduğu öğrenilen saatlere el koydu. Hurdacılar ise bazı kişiler tarafından sayaçların kendilerine satıldığını belirterek kendilerini savundu.

YURTTAŞLAR GÜNLERCE SUSUZ KALIYOR

MA’nın haberine göre belediye yetkilileri, son aylarda 3 bine yakın kişinin sayaçları çalındığı için kendilerine başvurduklarını aktardı. Sayaçların çok az bir miktar para karşılığında hurdacılara satıldığını kaydeden yetkililer, hırsızlık olayının devam ettiğini belirtti.

Sayaçları çalınan yurttaşların günlerce susuz kaldığı için ciddi bir mağduriyet yaşadığını aktaran yetkililer, bundan sonra su sayaçlarını satan alan hurdacılar ya da ilgili kişiler hakkında hukuki girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

cizre şırnak hırsızlık