31 yıl sonra tahliye edilen Mehmet Emin Edemen yaşamını yitirdi
Cezaevinden 31 yıl sonra 20 Ağustos 2023'te tahliye edilen Mehmet Emin Edemen (61), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Artı Gerçek- Siirt'in Kurtalan ilçesinde 1992'de gözaltına alınan ve çıkarıldığı Devlet Güvenlik Mahkemesince (DGM) müebbet hapis cezası verilen Mehmet Emin Edemen, 31 yıl süren tutukluluğun ardından 20 Ağustos 2023'te Giresun Espiye F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.
Edemen, 15 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki tedavisinin ardından özel bir hastanede tedavisi sürdürülen Edemen, burada dün (25 Kasım) gece yaşamını yitirdi.
Edemen'in cenazesi; Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri ile DEM Parti, Milletvekili Sebahat Erdoğan Sarıtaş'ın katılımıyla hastaneden alınarak Sümer Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Mehmet Emin Edemen, 31 yıllık cezaevi sürecinde Batman, Antep, Muş, Siirt ve Giresun Espiye F Tipi cezaevlerinde tutuldu. Giresun Espiye F Tipi Cezaevi'nde tahliyesi bir yıl süreyle ertelenen Edemen, 20 Ağustos 2023'te tahliye edildi. (MA)