42 kişinin gözaltı süresi bir hafta uzatıldı
İzmir'de 2012-2014 yılları arasında katıldıkları etkinlikler nedeniyle bir hafta önce gözaltına alınan 42 kişinin gözaltı süresi uzatıldı

HABER MERKEZİ - İzmir'de 6 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan siyasetçi, sendikacı, din alimi, barış anneleri ve ekolojist 42 kişi hakkındaki gözaltı süresi bir hafta uzatıldı.
2012 ile 2014 yılları arasında katıldıkları faaliyetlerin suçlama konusu yapıldığı kişiler arasında Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi Elif Çuhadar da bulunuyor. Dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle herhangi bir bilgi verilmeyen 42 kişinin Bozyaka ve Çankaya TEM şubelerindeki ifade işlemleri sürüyor.
Gözaltına alınanların emniyetteki işlemlerinin 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası' iddialarıyla sürdüğü belirtildi. (Mezopotamya Ajansı)