'6 Yaşındaki çocuğuma kayyım atadılar'
Yaklaşık 6 yıl önce nufusuna kaydettirdiği çocuğa kayyım atanması üzerine Bahattin Furuncuoğlu "Tuhaf geliyor ama çocuğuma kayyım atanmış, peki çocuğa bakacak mı"
HABER MERKEZİ- İstanbul'da kara komedi filmlerini aratmayan bir olay gerçekleşti.
Okul müdürü Serap Gülbahar iki yıl önce ayrıldığı eşi Bahattin Furuncuoğlu'nun kendisinden bir, ondan önceki evliliğindense 4 kızı olmasına rağmen sırf erkek çocuk sahibi olmak isteğinden ötürü bir çocuğu yasal olmayan yollardan birerkek çocuğu nufusuna geçirdiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu.
SOY BAĞI HUKUKU İHLAL EDİLDİ
Soy bağı hukukunun bu yolla ihlal edildiğini dile getiren Gülbahar'ın başvurusunu inceleyen mahkeme baba Bahattin Gülbahar ve nufusta anne olarak görünen eşi ile çocuktan DNA testi istedi.
Show tv'nin haberine göre, iki yıl önce başlayan hukuki süreç kısa bir süre önce sona erdi.
Baba ve annenin nufus cüzdanında belirtilen kişiler olmadığını tespit eden mahkeme çocuğa vasi atanmasına atanmasına karar verdi.
'TUHAF GELİYOR AMA EVET ÇOCUĞA KAYYIM ATANMIŞ'
Beş kız babası Furuncuoğlu, çocuğu 6 yıl önce Türkmenistan uyruklu bir kadından aldıklarını kabul etti.
Çocuğa öz annesinin bakamadığını ve bu yüzden aldıklarını söyleyen Furuncuoğlu yaşadığı şoku şöyle anlattı: "Çocuğa kayyım atanmış evet. Tuhaf geliyor ama mahkeme de böyle bir karar verdi. Çocuk ortada kalmasın diye ben de alıp nüfusuma kayıt ettirdim" dedi.
'KAYYIM ÇOCUĞA BAKACAK MI'
İkinci eşinin şikâyetiyle konunun yargıya taşınmasına tepki gösteren Furuncuoğlu, "Kayyım ne yapacak alıp da? Kayyım çocuğu alıp bakacaksa ben her türlü yardımı yapmaya hazırım" diye konuştu.
GERÇEK ANNESİNE KAVUŞSUN İSTİYORUM
Mahkemeye başvuran ve bu sıradışı olaylar zincirinin başlamasına yol açan Serap Gülbahar da tek derdinin çocuğun gerçek ailesine kavuşması olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu çocuk büyüyecek diyecek, 'Ben çekik gözlü çocuğum. Size benzemiyorum' diyebilir. Gerçek annesine kavuşsun istiyorum. Kadın bakamadı, çocuğunu verdi. Ama bu 5 sene içerisinde belki durumu değişir"
YASADA KAYYIM VE VASİLİK
Yasal olarak bir kişiye vasi ve kayyım atanması mümkün.
Medeni hukukun 403'üncü maddesine göre; vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlüyken, kayyım, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanır. Yine medeni hukukun 458'inci maddesine göre ise bir kimseye kayyım atanması onun fiil ehliyetini etkilemez. Yasal danışmanlığa ilişkin hükümler saklıdır.
Vasi ve kayyım arasındaki en önemli fark, kendisine vasi atanan kişi sınırlı ehliyetsiz durumuna gelirken, kayyım atanan kişinin ehliyetinin değişmemesidir.