Adana’da kentsel dönüşüm dolandırıcılığı
Adana’da kentsel dönüşüm kapsamına alınan arsalarını kat karşılığı verenler beş yıldır dairelerini alamıyor. Hak sahiplerinin daireleri başkalarına satılmış.
Adana merkez Seyhan ilçesinde bulunan Tellidere Mahallesi’nde beş yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında 60 dairelik apartman yapımına başlandı. Kat karşılığı arazilerini veren mahalleli hala evlerine sahip olamadı.
Eylem yapan Tellidere’liler evlerinin paralarını ödemelerine rağmen bir türlü teslim edilmediğini, ayrıca bir dairenin birden fazla kişiye satıldığını ileri sürdü.
BİR DAİREYİ DÖRT KİŞİYE SATMIŞLAR
Aldığı iki dairenin 4’er kişiye daha satıldığını söyleyen Yalçın Körkün, "Bir ev sahibi olabilmek, çocuğumuza bir gelecek sağlayabilmek için birikimlerimizi verip ev aldık. Sonradan süreç uzadı ve evler bize teslim edilmedi. 3 buçuk yıl önce 300 bin lira gönderip iki daire aldım. Şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elimizdeki, avucuzumudaki her şeyi bu dairelere bağladık. Hayallerimiz, emeklerimiz boşa gitti" dedi.
Hatay’da görev yapan bir polis memuruna satıldığını öğrendiğini öne süren Tunahan Kökdemir ise, "100 bin lira ödeyerek daire aldım. Dairemin başkasına satıldığını öğrenince telefonla müteahhidi arayıp, ‘madem bizi dolandırdın, paramızı ver’ dedim. O da ofis kuracağını ve paralarımızı ödeyeceğini söyledi. İnşallah hep beraber adli süreci başlatıp, elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Hatice Yaygın, "2 yıldır eşyalarım içerideydi. Yalanla dolanla 5 yıldır bizi mağdur ediyor. Evsizim, yersizim, yurtsuzum. Evime hırsız girince delirdim. Ne çalmışlar bakamadım" dedi.
Müteahhit A.D. ise evlerin teslim edilmemesinin sebebinin, arsa sahiplerinden birinin hayatını kaybettiğini, mirasçısı olarak 3 oğlunun görüldüğünü ancak eşinin bu duruma karşı çıkarak mahkemeye verdiğini ve bu nedenle dairelerin bitirilemediğini söyledi. A.D., "Bir dairenin birden fazla kişiye satılması ise bazı vatandaşlar aylık ödemesi gereken bedeli ödeyemeyeceğini söylüyor. Bu nedenle biz de daireleri başkalarına satıyoruz. O arkadaşların bu zamana kadar ödediği ya da toplu verdiği paraları da geri ödeyeceğiz" diye konuştu.