AKP'li belediye 'ilkokul' arazisini sattı

AKP’li Beykoz Belediyesi, belediyenin 16 milyon 845 bin TL’lik vergi borcuna karşılık ‘ilkokul’ arazisini sattı. AKP’li Güngören Belediyesi ise 120 milyon TL borçlanmak için yetki istedi

AKP'li belediye 'ilkokul' arazisini sattı

Artı Gerçek - AKP’li Beykoz Belediyesi ve Güngören Belediyesi mayıs ayında gerçekleşen belediye meclisi toplantısında iki yeni karar aldı. AKP’li Beykoz Belediyesi 16,8 milyon TL’lik borcuna karşılık, ‘ilkokul’ arazisini sattı. AKP’li Güngören Belediyesi de 120 milyon TL borçlanma yetkisi aldı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre AKP’li Beykoz Belediyesi Meclisi’ne, belediyenin 16 milyon 845 bin TL’lik vergi borcuna karşılık Paşabahçe Mahallesi’ndeki 2 bin 478 metrekare büyüklüğünde “ilkokul alanının” Hazine’ye devredilmesine yönelik bir teklif sunuldu. AKP’li Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da imzasının yer aldığı teklif, CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Söz konusu arazinin aynı zamanda “Boğaziçi alanı geri ön görünüm bölgesinde” kaldığı da öğrenildi. Bankada 235 milyon TL parası olan Beykoz Belediyesi’nin, borcunun 471 milyon TL’yi bulduğu da belirtildi.

AKP’li Güngören Belediye Meclisi’nin tartışma yaratan gündem maddesi ise borçlanma yetkisiydi. AKP’li belediye yönetimi, belediye meclisinden 120 milyon TL borçlanmak için yetki istedi. CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanmalarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla belediye yönetimine borçlanma yetkisi verildi.

Öte yandan AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) birçok borçlanma talebine ret oyu vermesi de sık sık gündem oluyor.(Kaynak)