Amasya Müftüsü, üniversitede bağımlılıkla mücadele dersi verdi
Eğitimin dinselleştirilmesi adımlarına her gün yenileri ekleniyor. Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz Sosyal Bilimler Lisesi'nde ramazan konferansı, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde ise bağımlılıkla mücadele dersi verdi.
Mehmet MENEKŞE
AMASYA - Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' (ÇEDES) projesi kapsamında imam, vaiz, Kur'an kursu hocaları okullarda 'manevi danışman' olarak görevlendirilirken, okullarda dini konferanslar ve etkinlikler düzenlenmesi de hız kazandı.
LİSEDE RAMAZAN KONFERANSI
Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, 19 Mart’ta Amasya Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğrencilere ramazan konulu bir verdi. Okulun müdürü Ahmet Gültekin, iktidar yakın olan ve son dönemde okullarda dini etkinlikler düzenleyen Cihannüma Derneği'nin de Amasya Şube Başkanı.
ÜNİVERSİTEDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERSİ
Amasya Müftüsü Ayvaz, 22 Mart'ta ise Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi Ali Galip Yücel’in daveti üzerine 'Bağımlılıkla ve Nefisle Mücadele' konusunda ders verdi. Öğretim görevlisi Ayvaz, sosyal medya hesabından, "Öğrencilerimizin kafasında hiçbir soru kalmadı. Allah senden razı olsun kıymetli Durmuş Ayvaz hocam" diye yazdı.
'MÜFTÜ HANGİ BİRİKİMİYLE ÖĞRETMEN ADAYLARINA BAĞIMLILIK DERSİ VERİYOR?'
Artı Gerçek'e konuşan Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, "ÇEDES kapsamında okullarımız, eğitim sistemimiz adeta dini dernek, vakıf ve Diyanet'e teslim edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda rehber öğretmen, uzman öğretmen yokmuş gibi imamlar, müftüler, dini dernek ve vakıfların gönderdiği kişiler okullarımızda, sınıflarımızda, eğitimin içinde. Müftü, üniversitede öğretmen adaylarına bağımlılıkla ilgili hangi birikimiyle, hangi uzmanlık alanı ile ders veriyor? Amasya Üniversitesi’nde bu işi bilen, yetkin, liyakatli öğretim üyesi, uzman kişiler yok mu?" dedi.
'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Eğitim sisteminde dinci, ayrıştırıcı, kadın erkek eşitliğine aykırı, şiddet yanlısı ve faşizan dil dilin hakim olmaya başladığını vurgulayan Ölgün, şunları söyledi:
"Tarikat, cemaat vakıf ve dernekler okullarımıza nüfus etti. TÜGVA, TÜRGEV gibi devlet destekli oluşumlarla işbirliği yapılarak laikliğin içi boşaltıldı. ÇEDES projesi ile hiçbir yeterliliği olmayan din adamları okullarımıza sokuldu, öğrencilerimize ders vermeye başladı. Karma eğitime saldırılar, demokratik işleyişe karşı çıkışlar, evrensel insan haklarına aykırı uygulamalar çoğaldı. Tarikat ve cemaat yurtları ile çocuklarımız okullarımızdan uzaklaştırılıp karanlık yapıların ellerine teslim edildi. Tacize, tecavüze, istismara açık hale getirildi. Eğitim Sen olarak geleceğimizin ellerimizden kayıp gitmesine seyirci kalmayacağız ve bu duruma sebep olan yapılarla tüm gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz.”
ÇEDES Projesi: Okulda 'şeytan taşlama' dersi
ÇEDES kapsamında imamlar okullarda, öğrenciler camide
Eğitimde 'ÇEDES' dönemi: Suluova'da lise öğrencilerine camide öğle yemeği