At, avrat, silah siyaseti: 9 ayda 2 bin 525 cinayet

Türkiye bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14'üncü sıraya yükseldi.

At, avrat, silah siyaseti: 9 ayda 2 bin 525 cinayet

HABER MERKEZİ - Bireysel silahlanmaya karşı kurulan Umut Vakfı, durumun vahametini '28 Şubat Bireysel Silahlanma Günü'nde düzenlediği etkinlikte açıkladı.

Umut Vakfı'nın gazetelere günü gününe yansıyan cinayetlerden derlediği istatistiklere göre, Türkiye'nin bireysel silahlanmada 178 ülke arasında 14. sıraya yükseldiğini söyleyen Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, geçtiğimiz yıl, 22 Eylül 2016 tarihine kadar ülkede silahlarla bin 990 cinayet olayı yaşanırken bu yıl 22 Eylül tarihine kadar 2 bin 525 silahlı cinayet işlendiğini açıkladı. Bu oran, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 27'lik artış anlamaına geliyor.

At, avrat, silah siyaseti: 9 ayda 2 bin 525 cinayet - Resim : 1

2017'NİN 22 EYLÜL TARİHİNE KADAR 2 BİN 525 SİLAHLI CİNAYET İŞLENDİ

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bireysel silahlanma ile işlenen cinayetlerin yüzde 20.24'ünde kesici aletler kullanılırken, yüzde 79. 76'inde dinamit ve suikast silahları dahil ateşli silahların kullanıldığına tanık oluyoruz. Cinayetlerde ateşli silahların kullanımındaki artışın da bir önceki yıla göre yüzde 3.07 olduğunu görüyoruz" dedi.

ÖDÜL KAZANANLARA PLAKET VERİLDİ

Bireysel silahlanmanın sonuçlarının anlatılmasının ardından, her yıl başka bir sanat dalında düzenlenen "22. Bireysel Silahsızlanma Ödülü: Yaşama Hak Tanıyın" konulu "El Yazması Mektuplar" yarışmasında ödül kazananlara plaket verildi.

Yarışmada, Eskişehir'den "Canım Oğlum Sami" mektubu ile Özge Balçın'a birincilik ödülü, Diyarbakır'dan "Vefa" mektubu ile Serap Tunç'a ikincilik ödülü, Siirt'ten "Değerli Dostum Ender" mektubu ile Hasan Aydın'a üçüncülük ödülü, "Ölüm Kalım Meselesi" mektubu ile Sami Kaya'ya mansiyon ödülleri takdim edildi.

bireysel silahlanma