'Atatürk'e hakaret' davasında tahliye: Adliyede 'Yaşasın şeriat' sloganıyla kutladılar

Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Ahmet Bostancı hakim karşısına çıktı. Tahliye kararı üzerine bir grup adliye koridorlarında "Yaşasın şeriat" sloganı attı.

Artı Gerçek - 10 Kasım 2023 tarihinde cuma namazı sonrası imamın Atatürk için dua etmesine tepki gösteren ve ardından sosyal medyada yayınladığı ortaya çıkan video üzerine tutuklanan Ahmet Bostancı bugün hakim karşısına çıktı.

20 yaşındaki Ahmet Bostancı “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Ahmet Bostancı, geçen yıl 20 Aralık'ta görülen ilk duruşmada şunları söylemişti:

"Ben bu hakaretlerin İslam dininde de kabul görmediğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır. Bu yüzden pişman oldum. Kanunlar nezdinde de çok pişmanım. Sosyal hayatıma da devam etmek istiyorum. ‘Kafir’ derken Atatürk’ü kastetmedim. Paylaşımın 10 Kasım’a denk gelmesi de planladığım bir şey değildi. Ben ondan öncesinde de bu tarz paylaşımlar yapıyordum. Herhangi bir grubu galeyana getirmek istemedim. Sadece mazlum olan Filistin halkının gündem olmasını istedim. ‘Selanikli ne azap görüyordur’ şeklindeki paylaşımımda Atatürk’ü hedef aldım. ‘Gebersin yahudu p.’ dediğim kişi de Mustafa Kemal Atatürk’tü. ‘heykelleri köpek leşi gibi sürünecek’ derken Atatürk’ü kastetmedim. Genel olarak heykellerden bahsettim." (HABER MERKEZİ)