Azeri oyuncunun öldüğü Beyazıt'taki çatışmada 26 kişiye dava

Azeri oyuncunun öldüğü Beyazıt'taki çatışmada 26 kişiye dava
Yayınlanma:
A+ A-
Mayıs ayında İstanbul Beyazıt’ta yaşanan silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma tamamlandı. 17’si tutuklu 26 kişi hakkında dava açıldı. Azeri oyuncu Kamran Dadashzade'yi öldüren kurşunun kimin silahında çıktığı belirlendi.

Dinçer GÖKÇE


İSTANBUL - İstanbul Beyazıt'ta 23 Mayıs'ta meydana gelen ve Kamran Dadashzade'nin öldüğü silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Artı Gerçek'in ulaştığı dava dosyasında, çatışmanın öncesi ve sonrası ile ilgili detaylara yer veriliyor.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında, çatışmanın gerçekleştiği Çadırcılar Caddesi’nde iş yerleri bulunan Öztürk ve Korkular aileleri, çatışmanın tarafları olarak kayıtlara girdi.

Dosyaya göre, taraflar arasında 2021'de de silahla yaralama olayı oldu. Kerim Öztürk, işyerlerine yönelik saldırı sonrası Korkular ailesinden bir kişiyi yaraladı. Bir süre tutuklu kalan Kerim Öztürk, tahliye olduktan sonra, kardeşi Polat Öztürk ile birlikte yeniden işyerini açma hazırlığı yaptı.Olayın olduğu gün iki kardeşe ait dükkan, mesainin başlaması ile birlikte müşterilerini ağırlamaya hazır hale geldi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ SİLAHLIYDI

Ancak bu esnada, husumetli oldukları Korkular’a ait işyerlerinde de aynı aileden onlarca kişi bir araya geldi. Saat 10.00’a doğru, Korkular ailesinden 40 kadar kişi toplanarak Öztürkler’in işyerinin önüne geldi ve iki grup arasında sözlü atışma başladı. Korkular ailesinden çok sayıda kişi, Öztürk kardeşlerden, işyerlerini kapatması yönünde tehditte bulundu. İki grubun çvredeki eşyaları birbirine fırlatmasıyla başlayan kavga kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü.

foto-1-beyazit-catisma-1.jpg

CADDE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Caddeden geçenler de kurşunların hedefi oldu. Azerbaycanlı oyuncu Kamran Dadashzade ensesine aldığı kurşunla yere yığıldı. Polis memuru Gökhan Kaya sırtından kurşunlandı. Benzer şekilde, caddede iş ve alışveriş için bulunan Zahide Bozan (63), Ahmet Memiş (20), Suat Alp (21) ve Ahmet Korkular (27) çeşitli yerlerinde yaralandı. Çatışan grup içerinde yer alan İbrahim Halil Küçükyıldız , polis memuru Emre Türker’in beylik tabancasını belinden alarak Öztürkler’in işyerine doğru ateşlemeye başladı. Bu kişi, başka bir polis memurunun, bacağından vurması üzerine yakalanabildi.

ÖLDÜREN SİLAH KERİM ÖZTÜRK’ÜN

Soruşturma kapsamında alınan bilirkişi raporunda Kamran Dadashzade’nin ölümüne neden olan silahın kim tarafından ateşlendiği bilgisi de yer aldı. Koç Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan alınan rapora göre Dadashzade, Kerim Öztürk’ün ateşlediği silahtan çıkan kurşunun ensesine isabet etmesiyle yere yığıldı. Dadashzade, kaldırıldığı hastanede iki gün sonra öldü. Rapora göre, polis memuru Gökhan Kaya’nın yaralanmasına neden olan kurşunlar da yine Kerim Öztürk’ün silahından çıktı.

foto-2-beyazit-catisma.jpg

BABA VE İKİ OĞLU FİRARI

Dakikalarca süren ve en az 10 silahın kullanıldığı çatışma, takviye polis ekiplerinin bölgeye sevk edilmesi ile sona erdi. Kerim ve Polat Öztürk kardeşler, açılış için yardımlarına gelen 14 kişi ile birlikte iş yerlerinde yakalandı. Ancak, çatışmanın diğer tarafı konumundaki Korkular’ı yakalamak ise kolay olmadı. Cuma Korkular ve çocukları Mahmut ve Mehmet Korkular ile yeğeni Enes Korkular, olayın üzerinden 10 ay geçmesine karşın yakalanamadı.

gursel-korkular-001.jpg
Gürsel Korkular

17’Sİ TUTUKLU 26 KİŞİYE DAVA

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarpdağ, 17’si tutuklu 26 kişi hakkında iddianame düzenledi.

foto-3-iste-haklarinda-dava-acilan-kisiler.jpg
Dava açılan kişiler​​​​​​

İddianamede, sanıklar ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten yaralama’, ‘Ruhsatsız silah bulundurma’ ve ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ ile suçlanıyor. Haklarında dava açılan sanıklar ise şunlar: Cuma Korkular (61), Enes Korkular (29), Ferit Çakırtaş (31), Gürsel Korkular (31), İbrahim Halil Küçükyılmaz (40), Mahmut Korkular (34), Mehmet Korkular (35), Mustafa Korkular (29), Remzi Korkular (22), Rıdvan Örgen (30), Ali Ergen (33), Ali Can Çalışkan (21), Burak Ergen (28), Bülent Kandöre (25), Doğan Karatay (24) Eyüp Can Asma (21), Kaan Küççük (21), Kerim Öztürk (25), Muzaffer Bilgi (30), Ozan Baycan (24), Ömer Atuğ (24), Polat Öztürk (29), Salih Albayrak (30), Sercan Bilgi (29), Serhat Çeçen (31), Servet Erez (33). Sanıkların yargılaması İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Öne Çıkanlar