Balcalı'da doktorlardan protesto yürüyüşü
Maraş depremi sonrası ana binası boşaltılan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde sorun dört aydır çözülemedi. Fakülte bahçesinde yürüyüş yapan doktorlar, kampüs içinde hizmet vermek ya da tamamen taşınmak istediklerini belirttiler.
Artı Gerçek - Adana'da 27 Haziran 1998'de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından sahra hastanesi kurup, tedbir amaçlı kolonların güçlendirilmesi yoluna giden Balcalı Hastanesi'nin 7 katlı ana binası, 6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlerden de etkilendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince incelenen hastanenin ana binasındaki taşıyıcı kolonlar 'yorgun' çıktı. Orta hasar tespit edilen hastanede 22 Şubat'ta hastalar tahliye edilerek çevre hastanelere nakledildi.
Aradan geçen yaklaşık 4 aylık süreçte doktorlar hastanenin sağlam olan ek hizmet binalarında kısıtlı imkanlarla sağlık ve eğitim hizmetine devam ederken, bugün yaklaşık 200 doktor ve öğretim üyesi rektörlük binasına yürüdü. Burada toplanan doktorlar bir bütün olarak hastanenin taşınması veya gerekli koşulların sağlanarak sağlık ile eğitim hizmetlerinin Balcalı kampüsü içerisinde devam ettirilmesini istedi.
TABİP ODASI: HASTANEMİZ HOCALARIMIZ VE HASTALARLA BULUŞTURULMALI
Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, "Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bu coğrafyanın hem bir markası hem de gururudur. Hastanemiz bir an önce hocalarımız, öğrencilerimiz, asistanlarımız ve halkımızla buluşturulmalıdır. Olması gereken hastanemizin multidisipliner anlayış içerisinde kendi binasına kavuşmasıdır. Bu süre içerisinde de kimse mağdur edilmeden bir çözüm üretilmelidir" dedi.
'BÖLÜNMÜŞ TIP EĞİTİMİ OLMAZ'
ÇÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ise şu çağrıda bulundu:
"Hastanemizin boşaltılmasının üzerinden 4 ay geçti. Bu süre içerisinde Balcalı Hastanesi eğitim ve sağlık sunumunu çok kısıtlı bir alanda sürdürmeye çalışmaktadır. Yaklaşık 1200 yataklı hastane boşaltılmış 200 yataklı Hemato-Onkoloji binasında hizmet üretmeye çalışmaktadır. Son duyumlara göre hastanemizin bir bölümünün Yüreğir Devlet Hastanesi'ne taşınması konuşulmaktadır. Bölünmüş bir hizmet olmayacağı gibi tıp eğitiminin de olması mümkün değildir. Verilen sözün tutularak hastanenin bir bütün olarak devredilmesi, bu yapılmayacaksa eğitimin ve hizmetin Balcalı kampüsü içinde yapmanın koşullarının sağlanması gerekir. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri olarak sürecin takipçisi olacağımızı belirtiriz." (DHA)