Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon sürüyor
Beşiktaş Belediye Başkanı ve iki meclis üyesinin ardından dün de iki müdür görevden alındı
HABER MERKEZİ- Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar ile birlikte Meclis üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırış’ın da görevden alındığı Beşiktaş Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.
Hürriyetten Fatma Aksu'nun haberine göre belediye bünyesindeki soruşturmayı yürüten müfettişler, Beşiktaş Belediyesi eski Başkan Yardımcı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürvet Günday ile Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdi.
USÜLSUZ RUHSAT, RÜŞVET
Uzaklaştırma yazısında, "İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 18 Aralık 2017 tarihli görev emri uyarınca, Beşiktaş Belediyesi’nde, yürütülen özel teftiş sırasında, sorumluluğunuzda gerçekleştirilen işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının, usulüne uygun verilmediği, esnaftan ruhsat karşılığı bağış karşılığı para talep edildiği, pazarlık usulü gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı anlaşıldığından, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun gereği İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Tüzüğü hükmünce görevinizden uzaklaştırıldınız." ifadelerine yer verildi.