BES'te kısmen ödeme uygulaması ertelendi

Belirli kriterleri karşılayan katılımcılara bireysel emeklilik sisteminden (BES) çıkmadan kısmi nakit çekme olanağı getirecek olan düzenleme 1 Temmuz'a ertelendi.

BES'te kısmen ödeme uygulaması ertelendi

Artı Gerçek - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından hazırlanan 'Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 26 Mart'ta başlaması planlanan kısmen ödeme yönetmeliği 1 Temmuz'a ertelendi.

Kısmen ödeme uygulaması, BES katılımcısının belirlenen şartları sağlaması halinde eğitim, evlilik, konut alımı ve eğitim gibi hayatın önemli aşamalarında yeterli nakit paraya sahip olamadığı durumlarda sistemden çıkış yapmadan ve kazandığı haklarını kaybetmeden birikimlerinin yüzde 50'ye kadar olan kısmını alabilme imkânı sunuyor. (EKONOMİ SERVİSİ)