Bölge barolarından Şenyaşar ailesine destek ziyareti
Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbetinde olan Şenyaşar ailesini ziyaret eden bölge baro başkanları, hukuki desteklerinin süreceğini ve ailenin yanında olacaklarını ifade etti.
AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 91'inci gününde sürdürdüğü "adalet" nöbeti eylemine destek ziyaretleri sürüyor.
Bugün de Urfa, Diyarbakır, Batman, Van, Muş, Mardin, Dersim, Şırnak, Kars ve Bingöl baro başkanları, aile avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, Hidayet Enmek, Gökhan Dayık ve Bülent Duran ile çok sayıda avukat, adliye binasının dışındaki bariyerlerin önünde nöbet tutan aileyi ziyaret etti.
'MÜCADELE SÜRECEK'
Ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar, eylemleri sırasında 4 kez gözaltına alındıklarını belirterek, yaşadıkları baskıları anlattı. Şenyaşar, "Destekleriniz ile ayakta kalıyoruz. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Daha önce annemin bir sağlık sorunu yoktu, şimdi sol gözünün yüzde 70'i görmüyor. Tedaviyi de kardeşim bırakılana kadar kabul etmiyor. Annem 3 yıldır ağlıyor. Evde de burada da ağlıyor. Hastane katliamının güvenlik kamera kayıtları da var ama saklanıyor. 3 kişi katledildi, bir kişiye 18 yıl ceza, o da tahrikten indirim yapıldı" diye konuştu.
ANNENİN TEPKİSİ
Saldırıda yaralanan ve ardından tutuklanan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın 3 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğuna dikkati çeken Emine Şenyaşar ise, "Yuvamızı dağıttılar. Evde oturamıyoruz. Bu nasıl devlet? Nöbetimiz 4’üncü ayına girdi. Neden kimse bizi duymuyor? Oğlum neden hala tutuklu? Ölmeden oğlumun dışarı çıktığını görmek istiyorum" dedi.
ADALET TALEBİNE GÖZALTI
Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, "Aile 9 Mart'ta nöbete başladığında adliyenin merdivenlerine oturarak başladı. Ardından Atatürk heykelinin bulunduğu kaide önüne alındılar. Sonra adliye binasının bahçe kapısının önüne, en son da bariyerlerin olduğu daha dış bir yere alındılar. Kademeli bir şekilde adliyenin dışına çıkarıldılar. Adalet istedikleri için gözaltına alındılar. Ziyarete gelenleri engellemek için ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.
ETKİN SORUŞTURMA
Aile avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, dava dosyasına ilişkin kimi bilgiler paylaşarak, destek sunan meslektaşlarına teşekkür etti. Özbingöl, "Müvekkilimizin adliye binası önünde oturması avukat olarak acı verici. Dosyanın siyasi yönü soruşturma ve kavuşturmada kendini gösterdi. Etkin bir soruşturma yapılmadı. Dosya ikiye ayrıldı. Henüz üzerinde gizlilik kararı kaldırılmayan kişilerin öldürüldüğü hastane dosyası önemli. Biz adaletin tesis edilmesi ısrarımızı sürdüreceğiz. Baroların sunduğu bu desteği hissediyoruz ve bu destek bizim için çok önemli. Etkin bir soruşturma ve kovuşturma talebi sürecek" şeklinde konuştu.
EREN'DEN 'YANINIZDAYIZ' MESAJI
Bölgedeki tüm avukat ve barolar adına ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, "Bu dosya bizim dosyamız. Bugün Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek istedik ama hazır değildi. Bölgenin bütün avukatları ve baro başkanları olarak yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz" mesajı verdi.
HASTANE DOSYASI
Batman Baro Başkanı Erkan Şenses ise, ailenin verdiği mücadelenin yanında olduğunu kaydetti. Şenses, "3 yıldır hastane dosyasının açılmaması hukuk sisteminin açığını gösteriyor. Dosyanın biran önce açılması için elimizden geleni yapacağız. Gerçek adalet sağlanana kadar ailenin yanında durmaya devam edeceğiz" dedi.
'DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ’
"91 gündür adalet için adliye binası önünde olmanız bir hukukçu olarak bizi üzüyor" diyen Van Baro Başkanı Zülküf Uçar da, hukuki desteklerinin süreceğine dikkati çekti. Uçar, "Burada bulunan ve bulunmayan bütün barolar olarak sizinle dayanışma içinde olacağız. Acınızı paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ardından konuşan diğer baro başkanları da hukuki desteklerinin süreceğinin sözünü verdi. (MA)